4. kolo: Poříčany - Polaban B 3:2 (2:1)

13.09.2010 23:37

     Za vydatné pomoci sudích z nymburského okresu jsme v Poříčanech nebodovali ...

Do utkání bylo na naší straně připraveno celkem 17 hráčů, z A-týmu M.Novotný, dorostenci L.Kulhánek, P.Kudrna a J.Grospič.

     Hned v prvním souboji na půlce hřiště rozhodčí Hurych otočil faul vůči našemu týmu, domácí rychle rozehráli a ve 40. vteřině se dostali do vedení - 1:0. V prvních pěti minutách nás domácí několikrát nepříjemně přehrávali, nicméně do zápasu jsme se rychle dostali. Po faulu na T.Novotného v 10. minutě vyrovnal z přímého kopu P.Březina - 1:1. Oboustranně zajímavý fotbal a zdravý fotbal nadále pokračoval, domácí opět zahrozili rychlým brejkem, nicméně J.Havelka bravurně zachránil. Na druhé straně jsme se po rohovém kopu radovali podruhé, nicméně asistent rozhodčího Němeček zvedl praporek nad hlavu. Naprosto regulérní gól J.Kubálka, který nabíhal z druhé vlny a měl před sebou minimálně obránce hlídající tyčku, dávalo tušit směr vývoje tohoto zápasu. Rébus utkání se dal rozluštit i po jednostranně odpískaných faulech. Nicméně za druhý gól, který skončil v naší síti těsně před poločasovým hvizdem, si můžeme sami. Domácí de facto okopírovali svůj první gól - opět rychlá souhra po pravé straně, centr před naší bránu a dorážka za záda našeho polozraněného J.Havelky - 2:1.

     Ve druhé půli tak okatá náklonost hlavního sudího nebyla tolik vidět, a tak jsme po hodině hry znovu P.Březinou po standartní situaci vyrovnali. Faulovaný T.Novotný byl v době rozehrání P.Kukly ošetřován mimo hřiště. Postrčení míče našeho kapitána na střelce týmu P.Březiny, který střelou metr za velkým vápnem nedal domácímu gólmanovi šanci, znamenalo opět nerozhodný výsledek - 2:2. Z tohoto gólu jsme se však dlouho neradovali - domácí za tři minuty po dlouhém autu až před naší bránu rozhodli - 3:2. Kdoví, zda by tato chyba rozhodla, nicméně všechny góly padly po nedůrazné hře naší obrany. Z původně ohlášených dvou minut nastavení před závěrečným hvizdem neuplynula ani minuta ...

     Silné funkcionářské zázemí (Rytina-předseda OFS Nymburk; sekretář Nehasil - rozhodčí SKFS), díky kterému Poříčany "vybojovaly" postup z OP Nymburk, stálo za úspěchem domácího týmu, neboť na bod jsme rozhodně měli. Rozhodčí Hurych s asistentem Němečkem, který krom "ofsajdové" branky několikrát nevpustil naše akce do zakončení, ovlivnili výsledek utkání. Pouze asistent Suchý, kterého jsme měli pod dohledem lavičky, mával "rovinu". Sluší se ovšem přiznat, že Poříčany mají kvalitní mančaft.

Sestava: Havelka–Kulhánek,J.Grešula,Kubálek,M.Novotný–Poklop,Valíček,Kukla-T.Novotný, Březina, střídali Kudrna, Grospič a Spilka (dále Jeřábek, Martinka a P.Grešula)

Jak to viděl Nymburský deník?

Celé krajské kolo

Hlášky:
Hosté, Lokomotiva Nymburk, nastupuje v tomto složení ...
Domácí správce rozhlasu se několikrát vrátil o hezkých pár let nazpátek

... domácí tak v 63. minutě zvyšují na 2:1
Zřejmý laik v rozhlasové kabině ohlásil špatný stav - správně bylo 3:2