10. kolo: Milovice - Polaban B 1:1 (1:0)

24.10.2009 13:26

Spravedlivá dělba bodů na hřišti vedoucího týmu tabulky, i když k vítězství jsme měli blíze.

V příjemném sobotním dopoledni jsme zahájili sérii zápasů s týmy s čela tabulky. Jako první byly "na řadě" vedoucí Milovice.

Do utkání, které svou úrovní během úvodních patnácti minut muselo nadchnout většinu přítomných, jsme nevstoupili špatně. V tomto úseku hry jsme si vytvořili více příležitostí, ta největší skončila na tyči po teči domácího hráče. Po centru z pravé strany se trefil hlavou dokonce P.Kukla, ale rozhodčí gól pro ofsajd neuznal. Utkání dobré úrovně nabralo směr po úvodní brance Milovic, která šla možná na i vrub našeho gólmana. Rychlý přechod na naší půlku vyřešil domácí Müller, kdy si domácí třikrát narazili na úrovni středu našeho vápna a ve vhodné chvíli domácí kanonýr poslal balon k pravé tyči J.Havelky - 1:0. Konec poločasu na atraktivitě zápasu neubral, i když se nic vážnějšího nestalo.

Milovičtí ve druhé půli své vedení kontrolovali, hra obou týmu byla vyrovnaná, i když zaostávala za prvním poločasem. Domácí zadáci naše snažení do žádné šance nepouštěli, naše útoky zastavovali většinou daleko od své branky díky naší nepřesnosti. Sami hrozili díky rychlému Müllerovi, který má herně na vyšší soutěž. Hra plynula a čekalo se na to, zda domácí svůj náskok navýší či se nám podaří vyrovnat. Dvanáct minut před koncem jsme díky první přesné souhře ve druhém poločase přeci jen vyrovnali. Domácí zapomněli na našeho A.Soukala, kterému předložil P.Kukla po akci s P.Kápičkou balón do volného prostoru; domácímu brankářovi nepomohl ani skvělý pohyb proti našemu střelci, když dostal "housle" - 1:1. Po tomto gólu jsme ožili a měli k výhře po nadějných šancích blíže. Tu největší spálil P.Kápička, když v ideální pozici proti brankářovi poslal lob vedle domácí branky. Ani útočná snaha neúnavného R.Růžičky z pravé strany gól nepřinesla. V závěru zápasu chtěly i Milovice strhnout vítězství na svou stranu, nakonec s bodem byly spokojené obě mužstva.

Na posledních pětadvacet minut se na hřiště podíval i M.Novotný z A-týmu, který si po nepříjemných zdravotních komplikcích zahrál po více než čtvrt roce.

Branky: 29. Müller - 78. Soukal

Sestava: Havelka-Havlík,J.Grešula,Kubálek,Kubín-R.Růžička,Kukla,Vagenkencht,Jeřábek, Kápička,Soukal, střídali M.Novotný a Poklop (během poločasového rozcvičení se zranil P.Hájek)

Jak to viděl Nymburský deník?

Před zápasem z našeho webu ...