10. kolo: Ostrá - Polaban B 4:1 (3:0)

26.10.2008 07:29

Ani ve třetím okresním derby jsme naplno nebodovali. Debakl na Ostré nás poslal na čtvrtou příčku.

Nečekaně vysoká prohra se zrodila na hřišti v Ostré. Do základu se tentokrát nepropasoval J. Grešula, takže ve stoperské dvojci tentokrát nastoupilo duo J. Uhlíř a J. Kubálek. Hned v prvním útoku domácích vypíchl J. Kubálek čistým skluzem balón na roh a po jeho zahrání a zakončení šance nad břevno ukázal rozhodčí na odkop od naší branky. M.Babic však nezapomněl na duch fair-play a přiznáním rozhodčímu umožnil hostům ve 2. minutě zahrát druhý rohový kop. Pořekadlo "pro dobrotu na žebrotu" bylo na světě - nikým neobsazený hráč poslal hlavou centrovaný míč poprvé do naší sítě - 1:0. Za dalších 120 vteřin se domácí radovali podruhé, když malou domů M. Košvance nevyřešil zrovna nejlépe gólman J. Havelka, který nepřesným odkopem nabídl míč domácímu hráči a ten zkušeně proměnil - 2:0. Další gól mohla Ostrá vstřelit po neodmáváném ofsajdu do prázdné branky, ale skóre zůstalo nezměněno. Třetího gólu se domácí nakonec dočkali v 39. minutě, když přímý kop bývalého hráče Polabanu L.Vavříka skončil ve zdi, druhý pokus se odrazil k domácímu hráči a podél J. Havelky skončil opět v síti - 3:0. Vykřesat jiskřičku naděje mohl před odchodem do šaten J.Martínek, jehož skvěle vybídl kapitán R.Růžička, ale domácí gólman pohotovým zákrokem změnu skóre nepřipustil.

Do druhé půle se na hřišti místo J.Kubálka a P.Kápičky objevili J.Grešula a A.Soukal a začali jsme hrát trochu aktivněji. Už už to vypadalo, že se nám podaří snížit, jenže míč směrující do branky zastavili domácí rukou - přesto rozhodčí, který nám od začátku nepřál a byl soupeřovým dvanáctým hráčem, penaltu neodpískal. Naopak na druhé straně přidali domácí po další standartní situaci čtvrtý gól. Po rozhraném přímém kopu na brankové čáře "zaspal" J. Havelka a s námi už to vypadalo velice kriticky - 4:0. O to kritičtější to bylo v 70. minutě, když byl vyloučen P.Kukla. Paradoxně v deseti lidech jsme hráli lepší fotbal a díky A.Soukalovi jsme zaznamenali alespoň čestný úspěch - 4:1.

Po solidních osmi zápasech to byl z naší strany nepovedený zápas, srovnatelný s prohrou na Loučeni. Čistě objektivně se ale sluší říci, že domácí vyhráli zaslouženě, i když jsme vlastní- mi hrubkami domácím výhru přímo darovali. Na druhou stranu domácí v nejdůležitějších okamžicích často podporoval rozhodčí. "Ubral" až za rozhodnutého stavu.

Branka: Soukal

Jak to viděl Nymburský deník?

Očima laviček ...