11. kolo: Polaban B - Velim B 4:2 (0:2)

01.11.2008 16:39

Hřiště na ZOMce bylo svědkem nevídaného obratu, díky kterému jsme v dalším domácím zápase udrželi domácí neporazitelnost.

Za velmi příjemného podzimního počasí jsme v rámci 11.kola hostili rezervu Velimi, tentokrát na propůjčeném hřišti AFK Nymburk. Do utkání jsme nastoupili bez potrestaného P. Kukly a zraněného J. Martínka. Celý první poločas se hrál vyrovnaný fotbal se šancemi na obou stranách. Jako první rozvlnil síť domácí P.Kápička, ale rozhodčí branku pro ofsajd neuznal. Poté se po akci A.Fialy ve slibné šanci ocitl M.Jeřábek, ale z malého vápna bodlem zamířil těsně nad branku hostujícího gólmana. Na druhé straně efektním zákrokem zneškodnil dalekonosnou střelu J.Havelka. Ve 34. minutě byl však krátký na povedenou střelu hostujícího Hrušky, který si na hranici vápna mezi obranou domácích zpracoval vysoký balón a šajtlí zamířil přesně k tyči – 0:1. Za minutu jsme prohrávali už o dvě branky - tentokrát hostující hráč nikým neata- kován vyvezl míč od vlastního vápna až před domácí branku a jeho spoluhráč dorazil do sítě přihrávku, kterou před něj vyrazil J.Havelka – 0:2. Hosté vycítili šanci a začlo se jim vycházet vše, na co sáhli. Nám se nedařilo, a tak tímto výsledkem poločas i skončil.

Do druhé půle jsme nastoupili v totožné sestavě a od začátku jsme hosty zatlačili na jejich polovinu ve snaze s výsledkem něco udělat. Hned zkraje poločasu se v obrovské šanci ocitl L.Růžička, ale trestuhodně netrefil balón. Když hosté přečkali 20 minut neustálého tlaku, vypadalo to na konec série v podobě domácí neporanitelnosti v řadě (paradoxně na nikoliv domácím hřišti). S tím se ovšem nechtěl smířit M. Vagenknecht, který si naběhl na roh R. Růžičky a hlavou vykřesal naději – 1:2. Po dalším rohu prodloužil hlavou R.Růžička A. Fialovi a ten též hlavou z malého vápna vyrovnal – 2:2. Povedenou jedenáctiminutovku pečetil střídající A. Soukal, který po individuál- ní akci M. Vagen- knechta z pravé strany málem pro- trhl síť hostující branky – 3:2. Opa- ření hosté se ocitli v jediné šanci, v té je ale zastavil pra- porek pomezního rozhodčího. Jejich bezmocnost koru- noval v poslední minutě vlastní brankář, který zaz- matkoval po malé domů a nepřesným odkopem namazal A. Soukalovi, který tak potvrdil zlepše- ný výkon týmu ve druhém poločase svým druhým gólem – 4:2.

Soupeře jsme tak ve druhé části “přejeli“ neuvěřitelným způsobem. Za zmínku stojí i fakt, že utkání řídil stejný rozhodčí jako v Sibřině, kde jsme dotahovali tříbrankové manko. Dík patří týmu AFK Nymburk, na jehož pažitu jsme mohli tento zápas sehrát z důvodu časové kolize utkání dorostenců Polabanu.

Branky: Soukal 2, Vagenknecht, Fiala

Jak to viděl Nymburský deník?
Jak to viděl Kolínský deník?