12.kolo: AFK Pečky - Polaban B 2:1 (1:0)

08.11.2008 16:50

Z dalšího derby jsme odešli poraženi, remízové utkání nakonec rozhodla vymyšlená penalta na konci zápasu.

Velikou křivdou na sklonku zápasu skončilo utkání sousedů v tabulce - před tímto zápasem byly díky lepšímu skóre Pečky třetí se ztrátou 4 bodů na vedoucí Libodřice. Bylo to utkání též týmů, které v dosavadním průběhu ročníku jako jediné porazili vedoucí tým.

V okleštěné sestavě a na podmáčeném trávníku se o první vzruch postaral ve dvacáté minutě hlavičkový souboj na půlce hřiště. Z něho odešel domácí hráč a hostující R. Růžička s rozseklým obočím. Domácí v průběhu první půle byli aktivnější a vytvářeli si i gólové příležitosti, nám se na těžkém terénu nedařila rozhrávka. V jediné naší šanci byl blízko gólu J. Kubálek, ale v pokutovém území byl přidržen domácím Březinou. V 35. minutě zastavil J.Kubálek domácího Hovorku v bezpečné vzdálenosti od naší branky za cenu žluté karty. Domácí hráč však na mokrém terénu poslal jedovatou střelu T.Puldovi, který střelu neudržel, dobíhající útočník si možná pomohl faulem a důrazem překonal našeho gólmana - 1:0. Lépe hrající domácí si tento stav do konce poločasu pohlídali.

V druhé části se hra začala vyrovnávat, domácí však byli o trochu lepší. Třikrát se dostali do vyložené šance, ale zbytečně je prováhali. Na druhé straně do gólových šancí nabíhal P. Kápička, ale ani jednou mezi tyče nezamířil. V posledních 25 minutách jsme domácí doslova přehráli, výsledkem byla jen vyrovnávací branka střídající J. Martínka po centru zraněného R.Růžičky v 75. minutě - 1:1. Po tomto gólu jsme se ještě více semkli a zatlačili domácí na jejich polovinu, kterým očividně docházely síly. Osm minut před koncem zápasu přeskočil v našem pokutovém území F.Martínka domácího hráče a čistým způsobem mu vypíchl balón. Domácí hráč našeho beka nakopl, nafilmovaně spadnul k zemi a rozhodčí odpískal penaltu, kterou zkušený Hovorka proměnil - 2:1. Na toto nesmyslné rozhodnutí rozhodčího jsme už zareagovat nestačili, když v poslední šanci zápasu P.Kápička místo přihrávky na lépe postavené spoluhráče volil střelu přímo do gólmana.

Kamarád, hrající trenér Peček Lukáš Vlk, tak tímto způsobem porazil "svůj" tým a navíc v závěru zápasu (teatrální pád po kontaktu P.Kápičky při předání balónu u postranní čáry) a po konci utkání podrazil nepochopitelnými gesty svoje "bývalé" kamarády. "Vlčáku, jsi fakt borec!"

Na naší straně lze vyzdvihnout výkon R.Růžičky, který i přes nepříjemné zranění z kraje utkání vydržel na hřišti celé utkání a byl naším nejlepším hráčem.

Branka: Martínek

Rozhodčí Šípek, Bartůšek, Matoušek, delegát Sova

Jak to viděl Nymburský deník?

Jak to viděl Kolínský deník?