14.kolo 1.B tř.: Polaban B - Loučeň 2:0 (1:0)

29.03.2009 10:34

V prvním jarním kole jsme nezaváhali, Loučeni jsme oplatili podzimní porážku. Zraněný útočník Martínek střelcem zápasu, v souboji o generaci starších hráčů úspěšnější J.Kubálek.

Dlouho očekávaný souboj viděli diváci, kteří se dostavili v hojném počtu, na hřišti nymburského AFK, který se pomalu začíná stávat novým domovem rezervy Polabanu pro domácí mistrovská utkání. Na předchozí dva zápasy a dvě vítězství jsme navázali třetím vítězstvím, tentokrát v okresním derby s Loučení. Hned první kolo nepustilo na hřiště několik absentujících hráčů, převážně z důvodu zranění. Utkání paradoxně rozhodl útočník J.Martínek, který ještě v týdnu chodil o holi.

Ve vyrovnaném utkání jsme bylo o něci lepší a po zásluze získali další tři bodíky. První poločas se hrál od vápna k vápnu, prakticky bez šancí, příp. střely. Přítomné asi nejvíce upoutávaly ostré souboje čtyřicátníka J.Kubálka, který dával minimum prostoru o deset staršímu protihráči, bývalému ligovému hráči T. Mičinci. První gól tak padl po dlouhém pasu středem hřiště na J.Martínka, který zakončil samostatný nájezd a s přehledem překonal bývalého dlouholetého brankáře Polabanu V.Lorence - 1:0. Hosty jsme do vyložené šance nepustili, i když se na konci poločasu dožadovali pokutového kopu.

Druhé půle přinesla o něco kvalitnější hru na obou stranách. Souboje mezi J.Kubálkem a T.Mičincem se stupňovaly, zpravidla z nich vycházel vítězně náš předstoper. Jen malá nepozornost stačila, aby Mičinec vyrovnal, ovšem jeho hlavičku bravurně vyrazil J.Havelka. Na druhé straně se po autu A. Soukala najednou řítil sám na hostujícího gólmana opět J.Martínek a opět byl úspěšný, tentokrát střelou podél V.Lorence dal skóre výslednou podobu - 2:0.

Branky:Martínek 2

Sestava: Havelka-Hájek,J.Grešula,Kubálek,Košvanec-L.Růžička,R.Růžička,Kukla,Jeřábek-Martínek, Soukal, střídali Vagenknecht, Martinec a Fiala

Jak to viděl Nymburský deník?

Očima laviček ...

Fotogalerie z utkání

Hláška:
"Pánové, nevíte kolikátka to je? Že by osmdesátka? Já sháním podobnou na chalupu ..."

Funkcionář A-týmu V.Drahota o přestávce navštívil kabinu rozhodčích, kde se s nimi pozdravil a poté mu začal vrtat hlavou na zdi přidělaný bojler