15.kolo: Polaban B - Lysá n/L 5:1 (2:1)

05.04.2009 08:05

Po Loučeni jsme zdolali dalšího zástupce okresu v naší skupině. Hráčem utkání kapitán P. Kukla (2+2), J.Martinec zčervenal.

Fotbalisté Lysé byli dalším soupeřem, který chtěl zastavit naši úspěšnou domácí bilanci. Po počátečním oťukávání a šancích především na naší straně jsme ke konci poločasu hostům odskočili na rozdíl dvou branek, když se nejprve prosadil střelou za vápnem J. Martinec a za čtyři minuty odražený balón poslal do sítě Lysé kapitán P.Kukla. Po nedorozumění M.Jeřábka a A.Soukala jsme neuvěřitelně lehce nabídli šanci hostům, kteří naši chybu dokázali využít, když hostující útočník poslal ideální přihrávku svého spoluhráče do prázdné branky, a tak se do kabin odcházelo za stavu 2:1.

Když se v šedesáté minutě prosadil po přihrávce P.Kukly kanonýr J.Martínek, zdálo se být rozhodnuto. O deset minut později byli po vzájemné potyčce vyloučeni domácí J.Martinec a hostujcí Jelínek. I přes tento nefotbalový okamžik se hrál líbivý fotbal, ve kterém jsme měli navrch. Druhou branku v zápase mohl vstřelit opět J.Martínek, ale zblízka trefil břevno. V poslední minutě jsme dvěma góly dokončili povedené okresní derby, které se muselo přihlížejícím líbit. Čtvrtou branku domácího týmu doklepl z brankové čáry placírkou A. Fiala, ke kterému se dostal odražený balón po střele P.Kukly. Poslední gól jsme dali po nejhezčí akci celého utkání: ve středu hřiště vybojoval před dotírajícím protihráčem špičkou kopačky míč M.Košvanec, jehož posunutí M.Vagenknecht ihned bez rozmyslu křižnou střelou levačkou vytušil nabíhajícího kapitána P.Kuklu, a ten špatně vyběhnuvšího gólmana Zahrádku (dorost strávil v Polabanu) lehce přehodil - 5.1.

Branky: Kukla 2, Martinec, Martínek, Fiala

Sestava: Havelka-Poklop,J.Grešula,Kubálek,Košvanec-Jeřábek,Kukla,,R.Růžička,Martinec-Martínek, Soukal, střídali Vagenknecht, Fiala a Babic

Jak to viděl Nymburský deník?

Fotogalerie z utkání

Hláška: "Chlapi, dohrajem to v klidu!"
Gólman J.Havelka v 93.minutě před rozehrávkou hostí ze středového kruhu po páté obdržené brance