16. kolo: Paběnice - Polaban B 3:2 (1:1)

12.04.2009 22:09

Dobře rozehrané utkání jsme nezvládli. V průměrném utkání jsme prohráli na hřišti do té doby posledního celku tabulky.

Už před zápasem jsme věděli, že Paběnice po ostudně odehraném podzimu výrazně posílili a jejich cílem je záchrana. Sami jsme se přesvědčili, že tento plán pro ně nebude nereálný. I když jsme si popravdě zaváhání v Paběnicích nepřipouštěli, tak nakonec díky chybám si domácí vítězství vybojovali. Ti k pěti podzimním bodům přidali už devět jarních.

Vůbec prvním soupeřem sobotního odpoledne byla znalost místopisu středních Čech posádky autobusu. Takže na místo jsme dorazili v době, kdy už všichni domácí hráči v zápasových dresech pobíhali po hřišti ... A tak místo plánované hodinové rezervy a seznámení s paběnickým fotbalovým stánkem nás tak čekalo pouhých dvacet minut na rychlé přestrojení, vyslechnutí taktické porady a klasické předzápasové rozběhání.

Toto vše se pravděpodobně odrazilo do prvních třiceti minut zápasu, kdy jsme byli horším týmem. Domácí hrozili z rychlých brejků, po hříchu všechny tři góly jsme dostali po centrech z pravé strany. Nejprve se v 15. minutě trefil domácí útočník s výrazně nefotbalovou postavou. Po centru zprava odvrátil hostující stoper J.Grešula balón přímo na něj a ten křižnou střelou nedal J.Havelkovi v bráně šanci - 1:0. Na druhé straně jsme se do výrazné šance nedostali, a tak jedinou střelu, spíše propagační, vyslal na domácího brankáře zhruba z pětatřiceti metrů R.Růžička. Domácí měli tedy více hry, přesto jsme se dočkali vyrovnání, když se z přímého kopu trefil J.Martínek, který obstřelil zeď - 1:1. Do konce poločasu se předvedl v naší brance J.Havelka, když vyškrábl dobře zahraný přímý kop. Byl to však jediný světlý okamžik našeho gólmana v tomto zápase.

V druhém poločase jsme byli aktivnější než domácí. Když se v 55. minutě trefil Vagenknecht po individuální akci P.Kukly z levé strany, vypadalo to, že si body jako většina soupeřů na podzim z Paběnic odvezeme - 1:2. Místo toho, abychom zklidnili hru a pohlídali si výsledek, jsme se vydávali za dalších úspěchem a zbytečně tak odevírali hru. Bojovní domácí se dostali zpět do zápasu díky chybě, kterou na půli hřišti vyrobil A.Soukal. Paběničtí běželi ve čtyřech lidech na dva a akci zakončili gólem - 2:2. Sedm minut před koncem výsledek otočili, když centr z pravé strany prodloužili placírkou za brankovou čáru - 3:2.

Utkání kvalitně odřídila trojice rozhodčích. Našemu týmu citelně chyběl nemocný předstoper Kubálek, který ve stoperské dvojici s J.Grešulou tvoří sehranný tandem. Z pracovních důvodů chyběl P.Hájek. Na lavičce byli přichystáni jen A.Fiala a P.Grešula, který se více než okolo fotbalu motá kolem vedení B-týmu. V takových chvílích hodně zamrzí nesmyslný zkrat J.Martince před týdnem, který nemohl nastoupit z důvodu trestu.

Zbývá jen dodat, že zpáteční cesta autobusem byla o polovinu času kratší.

Branky: Martínek, Vagenknecht

Sestava: Havelka-Poklop,J.Grešula,Babic,Košvanec-Jeřábek,R.Růžička,Vagenknecht,Kukla-Martínek, Soukal, střídal Fiala

Jak to viděl Nymburský deník?

Jak to viděl Kutnohorský deník?

Fotogalerie ze zápasu