17. kolo: Polaban B - Bezno/Sovínky 2:0 (0:0)

18.04.2010 22:00

Dvě techniké střely rozhodly remízový zápas.   

V příjemném slunečném počasí jsme na nepříliš kvalitním povrchu hráli s vědomím, že případné vítězství nás posune na třetí místo tabulky (po bezgólové remíze Milovic s Ostrou). Od začátlku zápasu se hrál opatrný fotbal, bez viditelné převahy žádného mužstva. Trochu překvapivě se do první vážné šance dostali hosté, ale J.Havelka skvělým zákrokem v deváté minutě zneškodnil tutovku Bezna, když z blízka vyrazil na roh. To byla na dlouhou dobu jediná vážnější šance, protože zbytek poločasu se hrál prakticky bez nápadu, kterému napomáhal i nerovný terén. Ke konci poločasu jsme si šanci vypracovali i my, ale nestřežený P.Kukla z penaltového puntíku bodlem přestřelil.

Vyrovnané a opatrné utkání pokračovalo i ve druhé půli, více však zlobili hráči hostujícího celku, s kapitánskou páskou vedeni ex-polabanským Markem Kadlecem. Obrovskou šanci na skórování v posledním možném momentě zablokoval skluzem P.Hájek, v nadějné šanci zastavil hosty praporek asistenta rozhodčího. Nakopávaný balón z půlky, ovšem nikoliv nebezpečný, vytěsnil J.Havelka raději na rohový kop. Góly ale nakonec padly na druhé straně. A u obou byl střídající A.Soukal, který od počátku svého střídání v 50.minutě dokazoval, že i velká porce nadváhy není pro něj handicapem (pokud se nemusí sprintovat). Nejprve po odraženém útoku hostí získal ve středu hřiště na pravé straně balón, křižnou příhrávkou na R.Růžičku překvapil hostující obranu, která očekávala jiný pohyb směru míče. Po převzetí balónu R.Růžička v souboji jeden na jednoho místo kličky zvolil technickou střelu z hranice kruhu velkého vápna, kterou obstřelil bránícího hráče i brankáře. Míč se nakonec ještě odrazil o horní tyč hostující branky za brankovou čáru - 1:0. Pověstnou třešničku na dortě po tomto gólu dokonal samotný A.Soukal, který potrestal nedovolený zákrok na P.Kuklu. Z přímého kopu se trefil famózně, přímo do vinglu hostující branky. Nepříliš zajímavé utkání, ve kterém němelo rozhodcovské trio příliš práce, paradoxně rozhodly "učebnicové" trefy. Nutno dodat, že po těchto brankách jsme měli ještě dvě šance na skórování, ty však zůstaly nevyužity.

(Na začátku utkání se držela minuta ticha v rámci státního smutku ČR jako pietní akt za letecké neštěstí vrcholných polských představitelů státu)

Branky: 72. Růžička, 77. Soukal

Rozhodčí Matějček, Zuskin a Kabyl; bez žlutých karet

Sestava: Havelka-Hájek,J.Grešula,Kubálek,Hospodka-R.Růžička,Kukla,Ježdík(A),Jeřábek-Březina, Černý(A), střídali Soukal, Poklop a Košvanec

Jak to viděl Nymburský deník?

Fotogalerie z utkání

Předzáposový zpravodaj