2.kolo: Dlouhá Lhota - Polaban B 3:0 (2:0)

29.08.2009 19:25

První venkovní utkání jsme nezvládli. S hratelným soupeřem jsme zaspali úvod.

V okleštěné sestavě nás čekal soupeř, který svá domácí utkání hraje v sobotním dopoledním čase. V úvodu utkání, prvních dvaceti minutách, jsme se trápili, do své hry jsme se nemohli dostat. Naopak domácí si vytvořili pět šancí, z kterých přímo ohrožovali naši branku. Proměnili však jedinou. To si domácí hráč naběhl na přihrávku ke straně velkého vápna společně s naším bránícím P.Hájkem, proti kterým zbytečně vyběhnul J.Havelka - domácí hráč vrátil balon na hranici penalty na svého spoluhráče, který skóroval do opuštěné branky - 1:0. Naše hra oproti domácím pokulhávala, nicméně dvě gólové šanci jsme měli. Tu první zahodil P.Kápička, když z malého vápna po individuální akci A.Soukala minul branku o půl metru. Zanedlouho prošel prvně jmenovaný středem hřiště až na dosah domácího brankáře, ale přízemní střelou orazítkoval pouze tyčku. Místo vyrovnání jsme tak znovu inkasovali. Zhruba v 38. minutě se domácí hráč dostal za naší obranu, střelu ze 2 metrů náš J.Havelka "reflexivně" vyrazil, bohužel jen vysoko nad sebe. Při střele z bezprostřední blízkosti si obnovil zranění, a tak při snaze vstát ze země se nemohl opřít o ruku a zůstal ležet. Toho využil střílející hráč, který vyhrál hlavičkový souboj s naší obranou a nad ležícím gólmanem poslal hlavou míč do naší branky - 2:0.

Ve druhém poločase se naše hra oproti první půli výrazně zlepšila, domácí se uchýlili pouze k bránění. Neprostupnou domácí obranu jsme několikrát přehráli, ale zakončení bylo nepřesné. Domácí se dopředu moc nehnali, spoléhali spíše na ryhlé brejky. Dvacet minut před koncem mohl snížit M.Vagenknecht, ale jeho střela volejem uvnitř vápna skončila na tyči. Domácí jsme ve druhé půlce přehrávali, ale gól nám tentokrát nebyl souzen. A tak se domácí prosadili ještě jednou. U lajny na pravé straně domácí hráč obcházel našeho M.Havlíka, ten ho nezastavil ani v našem pokutovém území, a tak čtyřicetimetrové sólo zakončil domácí hráč gólem - 3:0.

Škoda. S takto hratelným soupeřem se dá prohrát, ale nesmí se prohrávat. V loňském ročníku jsme takovéhle zápasy neprohráváli. Nepřítomnost hráčů, kteří nastupovali v základní sestavě minulou sezónu, byla bohužel znát. Do utkání z různých důvodů nenastoupili D.Hospodka, J.Kubálek (oba zraněni), M.Jeřábek, M.Babic a L.Růžička. Těžké odhadovat, ale alespoň přítomnost dvou hráčů z této sestavy by v tomto zápase určitě pomohla. Pendlové z A-týmu, "mlaďasové" M.Kubín a M.Havlík, se do týmu teprve zapracovávají. A tak na lavici náhradníků byl kromě aktivního hráče D.Poklopa ještě připravena "kvalitní trojice" v podobě P.Grešuly (navíc s bolestmi zad), V.Honzáka a K.Kovácse.

Sestava: Havelka-Košvanec,J.Grešula,Kubín,Hájek-R.Růžička,Vagenknecht,Kukla,Havlík-Kápička, Soukal, střídal Poklop

Jak to viděl Nymburský deník?

Kopie zápisu o utkání  1.strana2.strana   Místní zpravodaj k utkání