20. kolo: Sadská vs. Polaban B 4:3 (0:1)

02.05.2011 09:26

Místo oslavy velké zklamání. Podplacený rozhodčí Roman Jarolímek otočil výsledek v domácí prospěch.

Do utkání jsme vstupovali s vědomím, že další prohra v přímém souboji zachraňujících se týmů nás už hodně přiblíží k sestupovým úvahám, a to s ohledem na zbylá mistrovská utkání s lepšími soupeři. Naopak výhra by nám prakticky zaručovala jistou záchranu, samozřejmě s ohledem na bodovou situaci "podobně" ohrožených týmů v ostatních skupinách I.B tříd. 

První poločas byl vyrovnaný. Z vedení se mohli radovat domácí hráči, a to po dvou tutovkách domácího L.Krále, který se během minuty před naším L.Dědkem ocitl ve stoprocentních šancích úplně sám, nicméně našeho gólmana nepřelstil. Nejprve ho skvěle vychytal, při druhém pokusu se nenechal rozviklat s otálejícím zakončením a souboj ustál, i když střela domácího útočníka skončila na tyči. V poslední možný moment prvního poločasu domácí brankář neudržel střelu z větší vzdálenosti a dobíhající M.Novotný bombou z metru zajistil vedení - 0:1.

Když na začátku druhého poločasu jsme M.Vagenknechtem (který se po dlouhé době zapříčeněnou prací v zahraničí zapojil do utkání) a M.Havlíkem navýšili skóre na 0:3, zdálo se být rozhodnuto. Bohužel ke škodě fotbalu vzal osud do svých rukou hlavní arbitr, který už v prvním poločase domácím "klasicky" připískával. Oběma gólům,  kterými Sadská "zdramatizovala" na 2:3, předcházela jasná ofsajdová postavení (asistent rozhodčího Miloš Jarolímek). Domácím se podařilo vyrovnat tři minuty před koncem, kdy střelu z přímého kopu tečoval do vlastní sítě J.Grešula - 3:3. V 95. minutě své představení dokonal hlavní rozhodčí, když souboj v našem pokutovém území posoudil naprosto opačně - jako penaltový - 4:3.  

Dalo se tak vzpomenout na utkání v Pečkách před 2,5 lety, kde jsme podobným způsobem, resp. zářezem z penalty na konci utkání, odešli též poraženi.

Góly: M.Novotný, Vagenknecht, Havlík

Rozhodčí Jarolímek Roman, Plesl Michal a Jarolímek Miloš, delegát Lacina Antonín

Jak to viděl Nymburský deník?

Pozápasové ohlasy

Celé krajské kolo