23. kolo: Polaban B - Milovice 0:3 (0:1)

31.05.2010 07:25

Nedaří se, nedaří ...

I v dalším domácím zápase vysoká prohra, celkově z posledních 3 zápasů 0 bodů a skóre 0:8!

Do divácky atraktivního derby jsme nastoupili opět bez několika tváří základní sestavy, naopak do ní zapracovali několik dorostenců + jednozápasového navrátilce z Chorvatska M.Vagenknechta a výpomoc v podobě J.Uhlíře. Na druhé straně i Milovice měly podobné problémy, nicméně na hřišti se odehrával v prvním poločase zajímavý souboj třetího týmu tabulky s druhým ...

Útočník F.Martinka dal během úvodních třiceti minut o sobě hostující obraně několikrát vědět, zvlášť v šanci z dvanácté minuty, kterou neproměnil, když z nadějné pozici nedokázal přelobovat Fišera v brance hostí. Rychlé akce, které vedly nebezpečně přes našeho útočníka, však trvaly pouhých 35 minut, než si přivodil svalové zranění. I hosté během této doby dali o sobě vědět kombinační hrou, naší branku však neohrozili. Přesto se ve "fotbalovém utkání" z prvního gólu radovali oni - než jsme stačili zraněného F.Martinka vystřídat, který do hry na hřišti už nezasahoval, napřáhl možná z více než třiceti metrů milovický záložník a střelou přes bránícího hráče se trefil náramně přešně do "víka" naší branky - 0:1. (Teprve poté jsme střídali.)

Ve druhém poločase jsme se snažili o vyrovnání, ale zkušená hostující obrana nás až na sérii rohových kopů do ničeho nepouštěla; snad jen na šance A.Soukala a R.Růžičky uvnitř vápna. Sama spoléhala na brejky svého týmu, které s přibývajícím časem měly nádech přečíslení. Po jednom takovém hlavní rozhodčí Navrátilová odpustila faul našemu J.Kubálkovi na hostujcího střídajícího hráče, po kterém se měla kopat penalta. Přesto další šanci v 70. minutě Milovice využili, když druhý střídající hráč před naším gólmanem zamířil přesně - 0:2. My jsme měli šance v podobě trestných kopů A.Soukala, z kterých ale vyšla vítězně hostující zeď. Na konci utkání se hostům hrajícách jen v deseti lidech povedl další brejk - 0:3.

Naše snaha i tentokrát kopírovala předchozí vyrovnané domácí zápasy s Beznem a Kosmonosy, kde o utkání rozhodl první gól v síti soupeře. I v tomto zápase o utkání rozhodla první branka, tentokrát však za zády našeho J.Havelky.

Sestava: Havelka-Kulhánek,J.Grešula,Kubálek,Uhlíř-Poklop,Vagenknecht,Kukla,Růžička-Martinka, Soukal, střídali Jareš, Babic a Krečík

Jak to viděl Nymburský deník?

Fotogalerie z utkání