23.kolo: Polaban B - Ostrá 3:2 (2:0)

30.05.2009 19:31

Vítězství proti oslabenému soupeři nás posunulo na 3. místo v tabulce.

Kdyby utkání skončilo rozdílem pěti gólů, nikdo by se nemohl divit. Takto jsme soupeři dovolili živit naději na zisk bodu až do konce utkání.

Hosté do utkání nastoupili v poslepované sestavě, chybělo jim hned několik hráčů, my jsme nastoupili v “plné“ síle. V úvodním dějství jsme měli více ze hry, nejdříve se po samostatné akci J.Martínka, který míč potáhl po pravé straně až do pokutového území, prosadil do prázdné branky P.Kápička – 1:0. Zvýšit mohl P.Kukla, ale z malého vápna přestřelil. Na konci poločasu odvrátili hosté na rohový kop - na standartku M.Jeřábka si na zadní tyč naběhl předstoper J. Kubálek, přeskočil svého strážce a hlavou vstřelil svůj první gól v tomto ročníku – 2:0.

Ihned po přestávce jsme během pěti minut mohli dvakrát skórovat, ale hosty podržel gólman. Na druhé straně zastavil J.Kubálek hostujícího hráče nedovoleně a nařízený přímý kop z pravé strany trefil přímo do pravého růžku hrající trenér hostujícího týmu Dozorec – 2:1. Tento gól do té doby neaktivní hosty nakopl a začali trochu zlobit. Po deseti minutách však střídající A.Soukal doklepl nad ležícím gólmanem do branky vyraženou střelu, kterou z 25 metrů na kluzkém terénu poslal na hostující branku P.Kukla – 3:1. Tímto gólem jsme se uklidnili a mohli přidat pojistku, ale opět jsme byli neúspěšní. Naopak hosté mohli z další ojedinělé šance snížit, když rozhodčí po strkanici před naší brankou odpískal nepřímý kop uvnitř pokutového zemí. V tento moment nás podržel J.Havelka, který předvedl fantastický zákrok proti rozehrávce hostujícího Dozorce, jehož střela z deseti metrů mířila do branky. Přesto hosté sedm minut před koncem snížili, když křižující F. Martínka dostal od hostujícího hráče, který špatně vystřelil na branku, nechtěně “housle“, našel svého spoluhráče a ten podél J.Havelky snížil. Ve zbytku zápasu jsme již hostům nic nedovolili.

Hosty z lavičky koučoval starý-známý J.Bittner, který vedl náš tým v letech 1999-2002. Jelikož nepřijel třetí rozhodčí, který měl být delegován OFS Nymburk, tak utkání na lajně odmával vedoucí mužstva K.Kovács.

Branky: Kápička, Kubálek, Soukal

Sestava: Havelka-Martínka,J.Grešula,Kubálek,Košvanec-R.Růžička,Kukla,Vagenknecht,Jeřábek-Kápička, Martínek, střídali Soukal, Poklop a Babic

Jak to viděl Nymburský deník?

Fotogalerie