24. kolo: Dolní Bousov - Polaban B 0:2 (0:0)

07.06.2010 23:08

Po čtyřzápasovém půstu vítězství, ovšem ve značně "slepené" sestavě.

Tentokrát nám "trn z paty vytrhlo" pět dorostenců, kteří měli v nohou dopolední nepovedený zápas v Neratovicích (6:1). Do sestavy po půl roce zavítal i J.Martínek, kterému jediný trénink stačil na rozpoležení sil v celém zápase s gólovou tečkou.

Obranná hra, na které měli borci z Prešova v 80. letech založenou taktiku, byla nad síly domácího celku. Bousovští sice měli většinu zápasu více ze hry, ale náš obranný val, tentokrát dirigovaný stoperskou dvojicí J.Grešuly s P.Kuklou, gólově nepřelstili.

Hned z kraje utkání několikrát zazmatkoval náš gólman, jehož první tři ataky s míčem nebyly ideální. Zvlášť jeho nedorozumění s dorostencem Kulhánkem, který balon kontroloval, bylo nepochopitelné. Z následného pokusu zachraňoval na brankové čáře hlavičkující J.Grešula. Spíše neatraktivní utkání bylo k vidění do konce prvního poločasu, ve kterém byli domácím na "pomalém" trávníku lepším týmem. V naší jediné povedené akci po rychlém přechodu z obrany, kdy jsme domácí přečíslili, si však místo ideálně rozběhnutého J.Martínka narazil A.Soukal s R.Růžičkou, a tak akce gólem neskončila. Stejně tak i šance na levé straně, když A.Soukal z malého vápna namířil do boční sítě.

Z kraje druhého poločasu měli domácí několikrát gól na svých kopačkách, ale nebývalé štěstí nás uchránilo. Hlavně dva zákroky J.Havelky, kterými napravil dojem z prvního poločasu, byly asi rozhodující. Při prvním se po centru z pravé strany domácí hráč z malého vápna trefil přímo do stehna našeho gólmana. Na druhé straně byl nedovoleně zastaven předstoper P.Kukla, který se z vlastní poloviny "vydal na výlet". Po odpískaném faulu se míč dostal k vedle stojícímu R.Růžičkovi, ten s ním udělal několik kroků a zhruba s třiceti metrů překvapil domácího gólmana - 0:1. Domácí mohli za dvě minuty srovnat, ale reflexivní zákrok J.Havelky nás znovu zachránil, když z brankové čáry vyrazil nad břevno tečovanou střelu z malého vápna. I další útoky domácích volaly po gólu, ale nebezpečným centrům ze stran chyběla zakončení, resp. krok dotírajících útočníků. Když už se k domácímu hráči ideálně odrazil balon uvnitř vápna, na poslední chvíli odvrátil mimo nebezpečí P.Kudrna. A když dal sedm minut před koncem po přihrávce R.Růžičky druhý gól J.Martínek, bylo rozhodnuto - 0:2. Domácí ze závěrečného náporu "vytěžili" pouze červenou kartu za urážku hlavního rozhodčího.

Zápas v parném počasí odmakali po stranách obrany a zálohy dorostenci, i když po půlhodině musel z "křečových důvodů" vystřídat Krejčík. Namísto v krátkých, v poslední době "prohrávacích" dresech, jsme si za vydatného sluníčka oblékli teplý s dlouhými rukávy.

Malá zajímavost: Když jsme k utkání do Bousova dorazili s více než hodinovým předstihem, dozvěděli jsme se od delegáta utkání p.Laciny z Poděbrad, že začátek utkání bude posunut o 30 minut (místo v 17 na 17:30) z důvodu nevčasného se dostavení rozhodčích. Utkání nakonec začlo o pět minut dříve, než byl stanoven oficiální začátek (tedy v 16:55).

Branky: 56. Růžička, 83. Martínek

Sestava: Havelka-Kulhánek(d),J.Grešula,Kukla,Krejčík(d)-Poklop,Jeřábek,Růžička,Kudrna-Martínek, Soukal, střídali Rys(d), Turek(d) a P. Grešula

Jak to viděl Nymburský deník?