24. kolo: Velim B - Polaban B 5:7 (1:1)

07.06.2009 14:15

Divokou přestřelkou skončilo utkání týmů z horní poloviny tabulky, po úvodním “půstu“ padlo ve druhém poločase padlo deset branek.

Rezerva divizní Velimi byla připravena na podzimní reparát, kdy na hřišti AFK Nymburk přišla v posledních 25 minutách o dvougólové vedení a nakonec podlehla béčku Polabanu 4:2. Celkem tak padlo v tomto dvojutkání neuvěřitelných 18 branek.

Do utkání jsem vstupovali z pozice mírného favorita s náskokem 6 bodů. Začátek zápasu tomuto faktu trochu odpovídal, jenže série 4 rohových kopů jsme nedokázali vytěžit nic. Ve větší míře celý první poločas ovládla taktika a hra obou mužstev ve středu pole. Domácí si však ze stupňující se převahy vypracovávali více příležitostí v podobě střel ze střední vzdálenosti, které činily J. Havelkovi na mokrém terénu potíže. Zhruba po úvodní půlhodině domácí rozehrávali trestný kop ze vzdálenosti 25 metrů od naší branky – přímou střelu směřující do středu naší brány si J. Havelka nešťastně srazil k levé tyči – 1:0. Těsně před hvizdem hlavního rozhodčího, signalizujicí odchod do kabin na přestávkový odpočinek, se nám podařilo skóre srovnat - z levé strany rozehraná akce byla J. Martínkem milimetrově přesunuta na P. Kápičku, který si míč efektně zpracoval na prsou a nekompromisně poslal k tyči – 1:1.

Druhý poločas by se dal k prvnímu přirovnat jako den a noc. Na mokrém trávníku šla taktika stranou a padlo celkem 10 gólů. Nejprve jsme opět po standardní situaci, kdy si J. Havelka srazil míč, tentokrát ke druhé tyči, prohrávali – 2:1. Vyrovnali jsme krásnou akcí z levé strany - M. Košvanec vybojoval u lajny míč a neomylně ho poslal P. Kápičkovi do brejkového úniku, který nakonec zakončil J. Martínek – 2:2. Po dvou minutách jsme opět prohrávali - po centru z levé strany naši obránci neuhlídali hlavičkujícího domácího útočníka – 3:2. Chvíli na to se ale rozjela mašina jménem Petr Kápička. Během 7 minut nasázel domácím 3 góly a poslal tak odpověď přítomným divákům, kteří na něho nesportovně pokřikovali – 3:5. Nebylo to však vše a ještě jsme dovolili domácím vstřelit dvě branky, z nichž čtvrtá v pořadí byla výstavní - asi z 25 m napřáhl nejlepší hráč domácích Hájek a vymetl v naší brance všechny pavouky – 4:5. Vítězství jsme si ale pohlídali brankami A. Soukala a P. Kukly v závěru zápasu. V neoficiální anketě o nejlepšího hráče zápasu jednoznačně vyhrál útočník Petr Kápička, který kromě 4 gólů byl i u většiny ostatních gólových akcí našeho týmu.

Branky: Kápička 4, Martínek, Soukal, Kukla

Sestava: Havelka – Košvanec, J.Grešula, Babic, Poklop – R. Růžička, Vagenknecht, Kukla, Jeřábek (70. L. Růžička) – Martínek (66. Soukal), Kápička.

Sled branek: 35. Hájek - 1:0; 44. Kápička - 1:1; 46. Hájek - 2:1; 55. Martínek - 2:2; 57. Ptáček – 3:2; 60. Kápička – 3:3; 65. Kápička - 3:4; 67. Kápička - 3:5; 75. Hájek - 4:5; 80. Soukal - 4:6; 82. Jelínek – 5:6, 86. Kukla – 5:7

Branky: Kápička 4, Martínek, Soukal, Kukla

Jak to viděl Nymburský a Kolínský deník?