25. kolo: Polaban B - Pečky 3:0 (1:0)

14.06.2009 07:25

V souboji tymů bojujících o třetí příčku jsme uspěli. P.Kápička se střelecky dotáhl na J.Martínka s 18 góly.

Hosté nastoupili hned s několika mladíky, tedy ve výrazně jiné sestavě než v podzimním zápase, hrající trenér L.Vlk z důvodu zranění koučoval tým z lavičky. My jsme byli v “plné zbroji“, a tak naše převaha na začátku zápasu byla patrná. Hosté hodně balónů rozehrávali netradičně přes svého gólmana, který se hlavně ve druhém poločase několikrát zaskvěl. Naše šance v podobě střel z nadějných situací měly nedostatečnou razanci. Výjimkou byl přímý kop P.Kukly z 25 metrů, který skončil na břevně hostující branky. Na druhé straně mohli vstřelit gól hosté, ale ostrá střela hostujícího hráče z penaltového puntíku, ke kterému se odrazil míč po skrumáží před naší brankou, na čáře zastavili J.Havelka s pomocí D.Poklopa. Na konci poločasu se dostal míč k M.Vagenknechtovi, kterému se pod nohami trochu zamotal, ale situaci proti Pečecké obraně ustál, posunul ho na P.Kápičku, kterého balón v první chvíli taky neposlouchal, ale po jeho přešlápnutí byl za obráncem a před sebou měl gólmana, přes kterého poslal lišácky míč do branky – 1:0. Třicet vteřin po rozehrávce ze středového kruhu ukončil rozhodčí první poločas.

Jestliže hosté v první pětačtyřicetiminutovce byli vyrovnaným soupeřem, tak v té druhé sice neodpadli, ale kvalita hráčského potencionálu na naší straně byla znát. V tutových šancích zachránil hosty dvakrát gólman, který předvedl efektní zákroky. Přesto P.Kápička zvýšil – 2:0. Hattrick mohl přidat po hlavičce z malého vápna, jenže zamířil do břevna. Po akci R.Růžičky z pravé strany třetí branku vstřelil, ale asistent rozhodčího nesmyslně zvedl praporek. A tak třetí gól nakonec přišel z chytré kopačky kapitána P.Kukly, ke kterému se dostala odražená střela za velké vápno a křižnou, technickou střelou překonal vracejícího se brankáře hostí, když jeho pokus přesně zapadl do pravého růžku branky – 3:0.

Branky: Kápička 2, Kukla

Sestava: Havelka-Poklop,J.Grešula,Kubálek,Košvanec-R.Růžička,Vagenknecht,Kukla,Jeřábek-Martínek, Kápička, střídali Soukal a L.Růžička

Hlášky:
“Dyť do toho kopete jak do hovna!“
Trenér J.Kukla po další nevydařené střele, tentokrát P.Kápičky, který v nadějné pozici uvnitř vápna kopnul “krtka“

Vagi, neroztahuj tu hru do strany, teď si to měl na střelu“
Na lavici sedící P.Hájek na M.Vagenknechta, jehož střela metr za vápnem nabrala faleš k rohovému praporku

Jak to viděl Nymburský a Kolínský deník?