26. kolo: Sadská - Polaban B 3:3 (1:1)

23.06.2009 14:24

V posledním zápase sezóny plusový bod.

V sobotu 20. června končila sezóna celkům hrající naši skupinu C. I když se hrálo poslední kolo, tak se tento zápas nedohrával určitě z povinnosti – na pořadu dne bylo okresní derby. Navíc jsme na dálku bojovali s Libodřicemi o prestiž v podobě druhého místa v tabulce – se stejným počtem bodů jsme díky lepšímu skóre a vzájemným zápasům měli lepší výchozí pozici.

Jelikož nám trenér J.Kukla před zápasem představil V. Honzáka jako spolutrenéra pro příští sezónu a ze zápasu se omluvil z rodinných důvodů, tak celý zápas už odkoučoval náš bývalý spoluhráč z doby nedávné …

Hned první minuty dávaly tušit, jakým způsobem se bude zápas ubírat. Domácí se aktivní hrou v prvních dvaceti minutách dostali do třech čtyř vyložených šancích, ale brankář J.Havelka nás podržel. Jeho zákroky v úvodu zápasu byly velice důležité pro další průběh hry. Těžko by se nám dotahoval více než jednobrankový náskok soupeře, který se vyznačoval též technickou hrou. Na druhé straně jsme se do žádné šance nedostali, než přišel zkrat středního záložníka Sadské Svobody, který “namazal“ J.Martínkovi, a ten samostatný nájezd bezpečně proměnil – 0:1. Do konce poločasu ale stihli domácí vyrovnat. Z velkého vápna nepovedená střela domácího hráče našla kopačku spoluhráče, který asi v ofsajdovém postavení nestál – 1:1.

I ve druhém poločase se domácí vyznačovali aktivnější hrou, přesto jsme se dostali znovu do vedení. Rychlonohý M.Babic riskantně přeskočil svého soka, na kterého mířila přihrávka, odebraný míč přiťukl J. Martínkovi a jeho střela metr před vápnem skončila v domácí brance – 1:2. Sadská ovšem nesložila zbraně a po nenápadné akci opět vyrovnala, když centr z levé strany poslal domácí útočník “rybičkou“ do naší branky – 2:2. Na domácích bylo vidět, že chtějí zápas převrátit na svou stranu, přesto znovu inkasovali. Po chybě na půlící čáře se míče zmocnil P.Kukla a sólem přes celé hřiště zakončil samostatnou akci gólem – 2:3. Slibný náskok jsme nakonec neuhlídali, když šest minut před koncem zápasu po závaru před naší brankou za přispění vlastního gólu D. Poklopa srovnali na konečných 3:3. (Libodřice poslední zápas ve Velimi s místní rezervou prohrála, takže druhé místo v této sezóně jsme uhájili.)

K průběhu hry je pro domácí bod málo, na druhou stranu jsme za stavu 2:3 mohli přidat čtvrtý gól, ale P.Kukla byl v tutové šanci na penaltovém puntíku sražen bez povšimnutí rozhodčího.

Branky: Martínek 2, Kukla

Sestava: Havelka-Poklop,J.Grešula,Kubálek,Babic-R.Růžička,Vagenknecht,Kukla,Jeřábek-Kápička, Martínek, střídali L.Růžička a Soukal

Jak to viděl Nymburský deník?

Hlášky:
“Davide, dyť okolo něj skáčeš jak tetřev …“
V.Honzák na adresu D.Poklopa, který v souboji u lajny neuplatnil své tělo

“Adame, seš čerstvej, pod tebou musí hořet tráva!“
Trenér Honzák si svou novou roli náležitě užíval