26. kolo I.B tř.: Velim B vs. Polaban B 7:4 (2:2)

13.06.2011 13:35

Padáme do okresního přeboru

Ještě v 78. minutě jsme vedli 4:3, domácí tým, v utkání jasně lepší, poté během poslední dvanáctiminutovky skóre otočil. 

V pěkném areálu jsme na rychlém povrchu od úvodního hvizdu sledovali pohledné kombinace domácího týmu.  V 11.minutě minutě jsme se z nenápadné akce ujali vedení - P.Kukla sice prováhal ideální okamžik k přihrávce, ale následná dalekonosná střela domácího brankáře zaskočila - 0:1. Z vedení jsme se však dlouho neradovali, za tři minuty slaboulinkou střelu z cca 35 metrů, kterou se chystal T.Pulda na kluzkém povrchu sebrat, trestuhodně propustil za svá záda - 1.1. A za další tři minuty opět z dálky inkasoval, když nádherná střela domácího Hájka skončila v levém vinglu - 2:1. Do konce poločasu domácí na svém pažitu výborně kombinovali, proto vyrovnání P.Kuklou na konci poločasu z přímého kopu nám uchovalo malou naději na dobrý výsledek - 2.2. 

Ihned z kraje druhé půle jsme opět dostali výhodu přímého kopu z né uplně výhodné situace, přesto náš kanonýr výborně obstřelil zeď a hattrickem nás poslal do vedení - 2:3. To však vydrželo pouhých pět minut, když jsme se domácím nabídli penaltu po faulu R.Růžičky - 3:3.  Velimští, postoupivší do vyšší soutěže, se chtěli před výborným domácím publikem rozloučit vítězstvím, které by znamenalo náš jistý sestup. V utkání, v kterém byli jasně lepší, jsme se ale znovu dostali do vedení, když přímý kop čtyři metry za půlicí čárou nikdo netečoval a dezorientovaný gólman domácích před stínícím P.Kuklou znovu zachyboval - 3:4. Nadějný výsledek jsme drželi ještě čtvrt hodiny před koncem, poté přišel domácí brankostroj a konec našich nadějí.

Domácí vyhráli zaslouženě, i když nás dlouho držela v naději střelecká efektivita P.Kukly. Kdybychom za stavu 3:4 při jedné z mála šancí v tomto zápase dokázali zvýšit na dvoubrankové skóre, tři body bychom patrně udrželi.

Branky: Kukla 3, Jech

Jak to viděl Nymburský deník?

Jak to viděl Kolínský deník?

Celé krajské kolo - poslední

Utkání bylo sehráno o dvě hodiny dříve než utkání našich protivníků o zachránu, tj. Libodřic a Sadské, proto už před svým výkopem mohli volně kalkulovat. Zatímco Sadská neponechala nic náhodě a v Jirnách vyhrála jasně 4:1, Libodřicím k udržení nestačila remíza s Bílým Podolím (vyrovnávající branku dostaly v 88. minutě, v případě vítězství by se zachránily) a jako 12. nejhorší celek z letošních skupin I.B tříd též sestoupily.