3. kolo: Polaban B - Luštěnice 1:1 (0:1)

07.09.2009 18:52

Zbytečná bodová ztráta v domácím utkání aneb mladinká rozhodčí nepřítelem fotbalu ...

Na sobotní posvícenské odpoledne (přeložení z neděle z důvodu oslav 100 let Polabanu) jsme na domácím stadionu přivítali celek Luštěnic. Mírnými favority jsme byli my s dosavadním ziskem 3 bodů, náš soupeř během prvních dvou kol nebodoval.

Trenérský tandem udělal hned pět změn v základní sestavě. Poprvé v této sezóně jsme byli posíleni o Navrátila z A-týmu, šanci v brance dostal znovu R.Dušánek. Úvod utkání patřil nám. Již po několika minutách jsme mohli vést o dvě branky. Nejprve krásnou akci rozehranou Navrátilem přes R. Růžičku zakončoval P.Kukla. Slabá střela pravou nohou, kterou zlikvidoval gólman hostí, v síti ale neskončila. Z následujícího rohového kupu byl v šanci opět P.Kukla, ale ani tentokrát neměl štěstí. Za dalších několik minut mohl vedoucí branku vstřelit P.Kápička. Šikovně umisťovaná střela z levé strany pravou nohou na vzdálenější tyč jen těsně minula branku Luštěnic. Trest za neproměňování šancí přišel po půlhodině hry. Hostující hráč vrátil odražený míč nůžkami za naši obranu a útočník Luštěnic křižnou střelou k zadní tyči nedal R.Dušánkovi šanci. Hosté si do tohoto momentu nevypracovali žádnou vážnější šanci. Po inkasované brance jsme znervózněli, hru ovládla nepřesnost na obou stranách, a ta vydržela do konce prvního poločasu.

Po zahájení druhé půle jsme okamžitě zmačkli soupeře k jeho brance. Odměnou bylo vyrovnání po ose M. Kubín, L. Růžička L. a P. Kápička. Krásný centr R. Růžičky z levé strany poslal P.Kápička výstavní hlavičkou do šibenice luštěnické branky. Naše aktivita stoupala a hostům jsme nedávali vůbec příležitost založit akci. Nebezpečným se ukázal pouze hráč s č. 9, kterému se ale naši obránci “pečlivě věnovali“. Trpělivost ale není naší devízou, a tak s přibývajícím časem a stále nerozhodným skóre, jsme začali naše akce řešit zbrkle, což mělo negativní dopad na obraz hry. Hostům tento vývoj vyhovoval, snažili se ji kouskovat a nepouštět nás do rozehrávky. Ke konci zápasu jsme přesto mohli skórovat – R. Růžička ideálně našel uličkou A.Soukala, ale jeho střelu hostující brankář bravurně zneškodnil. Konec zápasu ovládli emoce podpořené potyčkou v brance Luštěnic. Po našem rohu vznikla v brankovišti hostů skrumáž, brankář neměl míč pod kontrolou. Po marné snaze P.Kápičky a P.Kukly dostat míč do sítě, odpískala hlavní rozhodčí faul na brankáře. Ihned poté byl zápas slečnou Marií Tichou ukončen. Nutno dodat, že jeden z prvních zápasů talentované slečny rozhodčí byl odřízen s velkými chybami, což jistě mělo dopad na její celkové hodnocení přítomným delegátem svazu.

Branka: Kápička 55min.

Jak to viděl Nymburský deník?

Jak to viděl Boleslavský deník? 

Fotogalerie z utkání