4. kolo: Bezno-Sovínky vs. Polaban B 0:4 (0:0)

13.09.2009 19:43

Střelecky jsme se probudili - z remízového zápasu nakonec jasná výhra.

     Ve čtvrtém kole jsme zavítali k soupeři, který se krčil na posledním místě tabulky s nulou na svém kontě a skóre 2:13. Na zápas bylo připraveno pouze dvanáct hráčů (s D.Poklopem na lavičce), na zhruba posledních deset minut naskočil za rozhodnutého stavu i P.Grešula.

      Po celý první poločas bylo k vidění průměrné utkání, bez výraznějších šancích na obou stranách. Přestože jsme byli o něco lepší, tak jsme se dostávali max. na dostřel domácí branky, z kterých se góly nedávají. Naše pokusy o přechod do útoku několikrát končily i ofsajdovou pastí domácích. Ti, vedení bývalým hráčem Polabanu Markem Kadlecem, hru postupně vyrovnávali a také si vytvořili několik zajímavých akcí. Náš J. Havelka ale tentokrát míč ze své sítě nelovil.

     V prvních dvaceti minutách druhého poločasu jsme zbytečně zalezli a povolili domácím tlak, který mohli korunovat vedoucím gólem. První velkou šanci jsme si v zápase ale vytvořili my. To R.Růžička trefil bombou z druhé vlny břevno, od kterého se míč odrazil daleko za velké vápno. Dobíhající P.Hájek ze “čtvrté vlny“ z třiceti metrů zamířil hodně nepřesně. Ve větší šanci se ocitl domácí hráč, který v ideální pozici pouze hlavou lízl balón, který mohl jednoduše poslat do prázdné branky. V další situaci, která zaváněla gólem, na poslední chvíli zachránil v roli hrajícího předstopera P.Hájek, který odkopl míč z brankové čáry před nabíhajícím domácím hráčem. V těchto chvílích to vypadalo, že bod z tohoto hřiště bychom brali. My jsme do této doby prakticky nic nevymysleli, útočníci vpředu byli tentokrát bez nápadu. Domácí byli nebezpečnějším týmem, avšak paradoxně ve chvíli, kdy svůj tlak vystupňovali, udeřilo na druhé straně. Přímý volný kop ze středového kruhu propadl středem pole na neobsazeného A.Soukala, který z malého vápna "obhodil" domácího gólmana - 0:1. Z následného protiútoku málem do vlastní sítě skóroval P.Hájek, když jeho hlavička skončila na břevnu naší branky. Za malou chvíli na druhé straně zvýšil čtvrt hodiny před koncem P.Kukla - 0:2. Když tentýž hráč za další tři minuty přidal z podobné pozice další gól, domácí odpadli - 0:3. Odevzdaní domácí inkasovali ještě v poslední minutě. Bezno-Sovínský obránce ztratil na půlící čáře balón, kterého se zmocnil P.Kápička. Společně s P.Kuklou a P.Grešulou běželi osamoceni na domácího brankáře. “Hamoun“ P.Kápička asi lépe postavené spoluhráče k akci nepotřeboval - po kličce gólmanovi vstřelil svůj druhý gól v letošní sezóně a stanovil tak konečné skóre, pro domácí s ohledem na úvod druhého poločasu trochu kruté - 0:4.

Branky: 69. Soukal 0:1, 75. Kukla 0:2, 78. Kukla 0:3, 90. Kápička 0:4

Sestava: Havelka-Košvanec,J.Grešula,Hájek,Babic-R.Růžička,Kukla,Vagenknecht,L.Růžička- Kápička,Soukal, střídali Poklop a P.Grešula

Jak to viděl Nymburský deník?

Ze stránek soupeře