5. kolo: Polaban B vs. AFK Sadská 3:0 (2:0)

14.09.2009 19:37

Po solidním výkonu a jednoznačné převaze zasloužené vítězství v prvním derby nové sezóny. Do sestavy “zavítal“ J.Martínek.

K prvnímu zajímavému okamžiku nedělního odpoledne došlo již hodinu před utkáním, když na tradiční předzápasový sraz dorazil i J.Martínek, který v loňské sezóně nasázel gólmanům soupeře dvacet gólů. T.č. pracovně vytížený hráč do této doby od ukončení sezóny neabsolvoval s týmem jediný trénink, přesto na více než závěrečných dvacet minut jako poslední střídající hráč dostal prostor v tomto utkání .

Od prvních minut jsme byli lepším celkem a brzy jsme mohli vést. Po přihrávce R.Růžičky běžel na branku soupeře P.Kápička, po kličce gólmanovi měl před sebou prázdnou branku, ale z úhlu trefil jen boční síť. Z první akce mohli udeřit i Sadští – balón propadl středem obrany před malé vápno k jejich hráči, kterého však J.Havelka bravurně vychytal. A pak to přišlo – ve dvanácté minutě poslal M.Kubín střílený balón ze středu vápna do prostoru malého vápna a P.Kápička uklidil míč do branky – 1:0. Za minutu vyslal R.Růžička do samostatné akce P.Kuklu a ten bombou z levé strany nedal gólmanovi Sadské šanci, když se míč odrazil od břevna do sítě (v poločasové přestávce při rozcvičení střídající hráči zjistili, že pravděpodobně po této ráně balón po odrazu zpět do horní části vyvlíkl čtyři očka sítě ze skobiček na brankové konstrukci břevna) – 2:0. Ani tyto góly nás neukolébaly a do konce poločasu jsme byli stále aktivní a vytvořili si další dvě tři gólovky, hostům jsme dovolili jen minimum příležitostí, které většinou končily na našem obranném valu. Jedna z nich však mohla skončit v naší síti, naštěstí naše obrana jej po krátkém zaváhaní za vypětí všech sil odvrátila na rohový kop.

Obraz hry se ve druhém poločase nezměnil, chuť po vylepšení skóre nás hnala neustále dopředu. Ale už 52. minutě přišel poslední gól utkání – u levého středového kraje se míče zmocnil R.Růžička, který posunul na P.Kuklu, ten nalevo našel M.Havlíka - po dvacetimet- rovém vedení vrátil přihrávku P.Kuklovi na úroveň penalty, který opět levou do protipohybu gólmana jej překonal – 3:0. Po tomto vedení a neškodné hře hostů jsme během krátké chvíle dvakrát vystřídali hráči, kteří se do námi nastolené hry rychle zapojili. V 67. minutě dostal příležitost i “navrátilec“ J.Martínek, na kterém zpočátku nebyla hráčská pauza znát. Do konce zápasu jsme si vytvořili ještě několik šancí, ale gólman hostí držel svůj tým daleko od debaklu. Čtvrtý gól přidal po rohu L.Růžičky opět hlavou P.Kukla, ale slečna rozhodčí Navrátilová, která byla od stavu 2:0 do konce zápase trnem v oku celé lavičky hostí, gól neuznala z důvodu zdviženého praporku pomezního rozhodčího.

Zatím nejlepší výkon sezóny. Proti soupeři, který nás však neprověřil. Plusem utkání bylo i příjemné počasí. Též účast J.Martínka a D.Hospodky, kterého po zranění trenéři z důvodu plné lavičky ještě nenominovali a raději šetřili. Kvalitní útočník formátu J. Martínka nám chybí. Pokud bude mít zájem, musí na sobě více zapracovat, bez tréninků to prostě nejde. Další z útočníků, A.Soukal, tentokrát chyběl z důvodu zahraniční dovolené. Zajímavost na straně hostí – hráči č. 7 a č. 12 měli v zápise uvedené stejné jméno a příjmení – Lukáš Svoboda, z kolonky “rodné číslo“ však byl čitelný patnáctiletý věkový rozdíl.

Branky: 12. Kápička, 13. a 52. Kukla

Sestava: Havelka-Babic,J.Grešula,Kubín,Košvanec-R.Růžička,Vagenknecht,Kukla,Poklop-Havlík, Kápička, střídali P.Hájek,L.Růžička a J. Martínek (dále P.Grešula a D.Hospodka)

Jak to viděl Nymburský deník?

Fotogalerie k utkání

Předzápasový bulletin