8. kolo: Bělá p/B - Polaban B 2:3 (1:1)

12.10.2009 19:00

Od nejvzdálenějšího soupeře si po skvělém výkonu přivážíme všechny body. Díky závěrečné půlhodince jsme otočili výsledek v náš prospěch.

Utkání favorita nemělo, rozdíl mezi oběma mužstvy byl minimální. Po většinu dění prvního poločasu jsme měli více ze hry, více brankových příležitostí, jenže skóre bylo po pětačtyřiceti minutách nerozhodné. Už v desáté minutě mohl skórovat A.Soukal, ale po kličce gólmanovi v jasné šanci odkrytou branku přestřelil. Domácí moc nehrozili, a tak jsme se zaslouženě v 19. minutě dostali do vedení. Obránce D.Hospodka vyslal do šance agilního A.Soukala, který tentokrát akci zakončil gólem, když gólmana domácích za pomoci levé tyče šikovně obstřelil – 0:1. V další obrovské šanci se zjevil P.Kápička, ale před domácím gólmanem trestuhodně zahodil. Domácí se za první poločas na dostřel naší branky dostali dvakrát z přímého kopu, které však byly zakončeny nepřesně. Vytvořili si i jedinou tutovou šanci, tu ve vyložené pozici poslali daleko od naší branky. Ve 44. minutě odpískal rozhodčí “malou domů“ našeho týmu, z které domácí vyrovnali – 1:1. Nutno podotknout, že v tomto případě rozhodčí výrazně domácímu celku pomohl, neboť tato situace byla více než sporná. Po tomto nespravedlivém rozhodnutí byli domácí v závěrečném nastavení aktivnější než v dosavadním průběhu hry, z dalšího přímého kopu střílený centr z levé strany J.Havelka konečky prstů vyrazil na roh.

Druhý poločas začal pro hostující tým nešťastně – stoper J.Grešula špatně rozehrál, domácí běželi středem v přečíslení do naší obrany, nahrávku domácích ztlumila ruka našeho M.Košvance – rozhodčí odpískal přímý volný kop z výhodné pozice pro domácí tým. Tu kanonýr domácích K.Vrabec proměnil, když nádherně poslal míč přes zeď – 2:1. V tuto chvíli hodně zamrzely naše šance z prvního poločasu, které volaly po gólu; domácí totiž ze “žádných“ šancích najednou vedli a byli na koni. Naštěstí domácí euforie trvala jen chvíli, po zbytek zápasu jsme výbornou hrou domácí přehrávali. Po krásné akci z levé strany se více než hodině hry znovu trefil A.Soukal, když zužitkoval nahrávku v podobě patičky P.Kukly – 2:2. Nasáknutý trávník více vyhovoval našemu týmu, domácím začaly docházet síly, na zteč naší branky se prakticky už nedostali. A když už, tak vždy výtečně zasáhl J.Kubálek na místě předstopera, který tak zopakoval svůj výkon z minulého kola. Velikou šanci jsme pocítili čtvrt hodiny před koncem zápasu po akci z pravé strany, kdy nahrávku našich záložníků zastavil domácí hráč rukou v pokutovém území, ale píšťalka rozhodčího mlčela. Tento moment byl ve srovnání s předešlými situacemi na druhé straně, ze kterých jsme obdrželi góly, mnohem průkaznější (i domácí lavička uznala, že se měla kopat penalta). I když domácí ve zbytku zápasu remízu bránili, přesto jsme se dokázali dostávat do výhodných zakončení, ale ani A.Soukal, P.Kápička či M.Vagenknecht úspěšní nebyli. V závěrečných minutách jsme svůj tlak vystupňovali takovým způsobem, že domácí hráči odkopávali míče z každé možné pozice, přesto se v jednu chvíli na více než dvě minuty nedostal na naší polovinu, a to i zapojením obránců do útočné činnosti. Závěrečný nápor našeho týmu byl nakonec korunován vítěžným gólem. Z levé strany se do rozhozené obrany prosmýkl P.Kukla, místo střely zvolil nahrávku podél malého vápna, kterou gólman domácích "prodloužil" jen k našemu R.Růžičkovi a ten do prázdné branky rozhodl - 2:3. Ve zbylé minutě a třech nastavených jsme mohli skóre navýšit, ale střídající J.Martínek zvolil zbrklé zakončení.

Branky: Soukal 2, R.Růžička (89.)

Sled branek: 0:1, 2:1, 2:3

Sestava: Havelka-Košvanec,J.Grešula,Kubálek,Hospodka-R.Růžička,Kukla,Vagenknecht,Jeřábek, Kápička,Soukal, střídali L.Růžička, Poklop a Martínek

Jak to viděl Nymburský deník?