9. kolo: Polaban B - Kosořice 1:3 (0:1)

19.10.2009 18:24

Nepovedené utkání doma, zasloužené vítězství hostů.

     Domácí hřiště našeho týmu, které pro hostující mančafty v minulých sezonách znamenaly nedobytnou tvrz, se už pomalu začíná stávat minulostí. Po vítězství v minulém kole v Bělé po výborném výkonu jsme chtěli tento úkol splnit i nyní nad tabulkově "špatnými" Kosořicemi. Navíc remíza Sokolče s Milovicemi nám nahrávala k přiblížení se na na minimální dosah lídrů soutěže. I když jsme nenastoupili v nejsilnějším složení z důvodu široké lavičky (tři změny oproti zápasu v Bělé - např. M.Jeřábek a D.Hospodka zůstali dokonce v civilu), tuto šanci jsme nevyužili ...

     Překvapivě od začátku zápasu nám Kosořice vnutily svou hru, my jsme se k té naší moc nepropracovali. Po drobné šanci našeho týmu a hře mezi vápny obou týmů Kosořice uhodily - hostující útočník obešel našeho P.Hájka, proti vyběhnuvšímu J.Havelkovi zvolil přihrávku napříč vápnem na svého spoluhráče, který do prázdné branky vstřelil úvodní gól utkání - 0:1. Vyrovnat mohl D.Poklop, ale jeho střela byla zblokována na roh. Z následné situace P.Kukla přestřelil. Hosté mohli po stejné akci, která předcházela úvodnímu gólu, znovu skórovat, tentokrát se balón k zakončujícímu útočníkovi nedostal. Po našem rychlém protiútoku mohl vyrovnat P.Kápička, ale jeho patičku brankář hostí vyrazil k přibíhajícímu M.Vagenknechtovi - jeho střelu do prázdné branky obětavým zákrokem zachránil kosořický hráč.

     Ve druhé půli mohl brzy vyrovnat P.Kápička, ale v jasné pozici na malém vápně místo hlavy volil střelu nohou, která skončila nad brankou. Hosté naše útoky pečlivě bránili a hrozili z následných rychlých brejků. Po šanci z levé strany J.Havelka ještě vyrazil na roh, po dvou akcích z pravé strany během pěti minut vstřelili hosté 2 branky - 0:3. V 72. minutě po deseti vteřinách pobytu na hřišti snížil J.Martínek - 1:3. Chytře hrající hostující tým už výsledek s přehledem ubránil, i když jsme několik šancí ještě měli. Zvlášť ta P.Kápičky volala po gólu, když se míč z jeho kopačky odrazil od břevna zpět do hřiště.

      Na loňské zápasy, v kterých jsme během závěrečných minut dokázali otočit nepříznivý stav, a to v Sibřině, doma s Velimí B a Libodřicemi, jsme nenavázali.

Sestava: Havelka-Hájek,J.Grešula,Kubálek,Kubín-R.Růžička,Kukla,Vagenknecht,Poklop-Kápička, Soukal, střídali Havlík, L.Růžička a J.Martínek

Jak to viděl Nymburský deník?

Jak to viděl soupeř na svých stránkách?

Jak to viděl Boleslavský deník?

Hláška: "To nemáš placír?"
Nespokojený asi 70-letitý fanoušek za střídačkou domácích po obrovské šanci M.Vagenknechta