Bílé Podolí zvládlo domácí utkání (ND,KuD 25.4.2009)

13.05.2009 23:04
Bílé Podolí - Fotbalisté Bílého Podolí dokázali porazit na domácí půdě třetí tým tabulky I.B třídy Polaban Nymburk B a drží se ve střední pasáži tabulky. 

Bílé Podolí – Polaban B 3:2

Zápas byl velice hojný na góly a diváci měli o zábavu postaráno. Fotbalisté Bílého Podolí přistoupili k zápasu svědomitě. Nehráli sice kombinační fotbal, o to více bojovali a hráli srdcem. Hosté se ujali vedení gólem Vagenknechta už ve dvanácté minutě a zdálo se, že zápas bude v jejich režii. Ve dvacáté minutě se trefil do sítě domácí L. Stoček a zápas nabral jiný spád. Do poločasu se skóre neměnilo a hráči odcházeli do kabin za stavu 1:1.

Druhý poločas začal velmi dobře pro domácí fotbalisty. V 55. minutě poslal Bílé Podolí do vedení na 2:1 Jelínek. O pět minut později se opět prosadil Jelínek a vytvořil svému týmu dvou gólový náskok. V 66. minutě se podařilo snížit na 3:2 Kuklovi, ale to bylo ze strany Nymburka vše a domácí fotbalisté slaví vytouženou výhru v domácím prostředí.

„Soupeř byl kvalitní. My jsme celý zápas bojovali. Kluci věděli, že musí vyhrát. Nebylo to tak fotbalové z naší strany, spíše bojovné,“ uvedl po utkání domácí trenér Miloslav Čepek.

„Vedli jsme jedna nula. Po faulu před vápnem Bílé Podolí vyrovnalo a po dvou chybách v obraně jsme dvakrát inkasovali. Toto utkání jsme byli nuceni odehrát se třemi zraněnými hráči,“ litoval Karel kovací, vedoucí hostujícího mužstva.

Branky: L. Stoček, Jelínek 2 – Vagenknecht, Kukla. Rozhodčí: Kuka. ŽK: 2:3. Diváci: 90. Poločas: 1:1.

Bílé Podolí: Beran – L. Toman, Semínko, Štoček, Bíža – Chmelař, Fejfar, Šálený, Spáčil – Chadraba, Jelínek, střídali: R. Toman, Marek, J. Stoček.

Polaban Nymburk B: Havelka – Babic, Grešula, Hájek (P.Grešula), Košvanec – Růžička, Vagenknecht, Kukla, Fiala – Martínek, Soukal.