Červené Pečky rozhodly o výhře již na začátku zápasu (ND, KD 9.5.2009)

13.05.2009 23:08

Červené Pečky - Další tři body si do tabulky nejnižší krajské soutěže připsali fotbalisté Červených Peček, kteří na domácím hřišti porazili rezervu Nymbruka.

FK Červené Pečky – SK Polaban Nymburk B 3:0

Lídr tabulky z Červených Peček o víkendu na svém hřišti hostil rezervu Polabanu Nymburk. Nymburku se v minulém kole I. B třídy skupiny C příliš nedařilo, když podlehl na domácím trávníku 1:3 Tupadlům. Navíc hosté už čtyři kola nepoznali jaké to je získat všechny tři body. To Červeným Pečkám se daří náramně. Poslední čtyři mistrovská utkání hráči FK vyhráli a naposledy poznali hořkost porážky v říjnu loňského roku.

Domácím se vyvedl především úvod utkání. V šesté minutě domácí hráč nastřelil míčem, který směřoval do branky, ruku hostujícího obránce a Červené Pečky zahrávaly pokutový kop. Ten bez problémů proměnil Rejthárek a domácí se ujali vedení. O čtyři minuty později využil nedorozumění v obraně hostí Žoha, když vypíchl míč zadákům Nymburka a řítil se sám na brankáře. Svým samostatným únikem dal domácím dvougólový náskok. Poté se první půle odehrávala spíše ve středu hřiště. Hosté o sobě dali vědět za první půli jen jednou, a to když ze standardní situace mířil útočník Polabanu hlavou těsně vedle Jónovy branky.

Ve druhém poločase Nymburk hrozil opět ze standardních situací, ale ani jednu z nadějně vyhlížejících šancí nedokázal proměnit. Nejprve hráč Nymburka mířil těsně nad břevno domácí brány, poté Jón šanci hostí zmařil skvělým zákrokem a třetí šance skončila těsně vedle branky Červených Peček. Domácí se snažili držet míč na svých kopačkách a ještě jednou se v zápase dočkali gólu. To když se Žoha krásně uvolnil na vápně hostů a podél brankáře zamířil do sítě. Krátce poté musel střelec dvou branek hřiště nedobrovolně opustit, na vině bylo zranění způsobené hostujícím hráčem. To už ovšem nic nezměnilo na pátém vítězství v řadě, které si připsaly Červené Pečky.

"V utkání nám hodně pomohli dva rychlé góly. Poté jsme se míč spíše snažili držet na svých kopačkách a soupeře nepustit do vyložené šance. Soupeř hrozil především ze standardních situací, které dobře zahrával,“ řekl po utkání trenér Červených Peček Radek Kulhánek.

„Rozhodly naše chyby. Šance měly oba týmy, ale my nedáváme góly. Navíc chybujeme už v několikátém zápase v řadě. Domácí vyhráli zaslouženě,“ řekl vedoucí hostujícího mužstva Karel Kovacs.

Branky: 6. Rejthárek z PK, 10. a 60. Žoha. Rozhodčí: Hejný. ŽK: 2:3. Diváci: 110. Poločas: 2:0.

Červené Pečky: Jón – Nádvorník, Malina, Janovský – Pokorný – Adamec (70. Čálek), Rejthárek, Herčik, Zach (60. Krátký) – Vohnický, Žoha (76. Podnecký).

Polaban Nymburk B: Havelka - Košvanec, J. Grešula, Kukla, Martinka - L. Růžička (75. P. Grešula), R. Růžička, Vagenknecht, Jeřábek (50. Poklop) - Soukal, Martínek.