Chystají Milovice pomstu?

22.10.2009 11:00

AFK Milovice vs. Polaban Nymburk B neboli poslední dva vítězové OP Nymburk. Pravděpodobně největší okresní tahák 10. kola I.B třídy se hraje v sobotu 24. října už od 10:30 hod.
      Dlouho očekávaný a vypjatý zápas. Obě strany vědí, že se hraje o víc než o mistrovské body. Na jedné straně Milovice, lídr naší skupiny C. Na straně druhé Polaban B, který na vedoucí tým soutěže ztrácí pět bodů.
     Všichni mají v živé paměti, jak tito soupeři před dvěma lety začli bojovat na dálku v nižší soutěži, okresním přeboru Nymburska ... Hned v úvodním kole lepší Milovice, které nastoupily v domácím zápase na občanské průkazy, náš tým porazily 2:1. Z vítězství se však dlouho neradovaly, ve stanovené lhůtě nedodaly registrační průkazy na Okresní fotbalový svaz. Ten výsledek tedy zkontumoval na 0:3 v náš prospěch. Toto faux paux se pro nastalý ročník stalo klíčové. Oba týmy totiž body ztrácely v minimálním množství, když v soutěži neměly konkurenci. Jarní odveta dopadla na Polabanu lépe pro náš tým, když jsme Milovice porazili 2:1, a tím navýšili náskok na 5 bodů, který jsme si už nenechali vzít. Na jaře jsme ztratili pouze dva body za remízu v Kostelní Lhotě, získali bodů 68 a postoupili na úkor Milovic se 60 body, kterým by postup také slušel. Ty si nekonkurenceschopným okresním přeborem musely projít znovu, zatímco nás hřál postup do I.B třídy.
     Milovice sezónou 2008/2009 v OP Nymburska prošli suvéreně, nyní coby nováček vede i tabulku naší skupiny I.B třídy. Remíza v minulém kole v Sokolči jejich pozici potvrdila, v zápase navíc byly lepším týmem. My jsme se po překvapivé (a zasloužené) prohře s Kosořicemi na plánované dva body nepřiblížili. Z toho důvodu jsou favoritem domácí, kteří na nás mají pětibodový náskok, navíc nám mají určitě co vracet za vzpomínanou sezónu 2007/2008. Pokud nastoupíme v nejsilnějším složení, tak šanci na dobrý výsledek máme. K utkání určitě nebude připraven M.Košvanec, který se na úterním tréninku zranil v souboji s R.Růžičkou a minimálně na dva zápasy bude mimo hru.

Nicméně nesmíme zapomenout, že v posledních vzájemných zápasech nás domácí neporazili.

Sezóna 2004/2005
Milovice - Polaban B 2:2 (1:1) - Plecitý, Fér - Vagenknecht, Kunc
Polaban B - Milovice 3:2 (2:2) - J.Martínek 3 - P.Petráš, Mencl

Sezóna 2007/2008
Milovice - Polaban B 2:1 (0:1) - Říha, J.Petráš - Kukla; kontumačně 0:3
Polaban B - Milovice 2:1 (1:0) - R.Růžička, vlastní - Fiala

Příprava červenec 2008

Milovice - Polaban B 3:3 - Müller 2, J.Petráš - Kápička 2, Kukla