Do třetí sezóny vstupujeme značně oslabeni

20.08.2010 12:46

     V sobotu 21.8. načne rezervní tým Polabanu Nymburk už třetí sezónu v krajské I.B třídě sk.C, a to na půdě nedaleké Ostré. Po změnách v letním období (sestup Polabanu A z krajského přeboru do I.A tř.sk.B, změna vedení Polabanu Nymburk) se v současné době “neblýská“ na lepší časy. Zopakovat předešlá umístění bude v novém ročníku nejnižší krajské soutěži nad naše síly. Nedostatek hráčů který v současné chvíli tým trápí, se negativně odrazil v přípravných zápasech (Poděbrady 0:8, Velim B 2:3, Kost.Lhota 5:3, Rejšice 0:3 a Loučeň 3:6). Jedině obrana našeho týmu zůstává pohromadě, i když ze zdravotních důvodů odchází do nižší soutěže občasný hráč základu M.Košvanec. Kdysi kvalitní ofenzivní val v podobě zálohy a útoku je ve zborceném stavu. Jediný P.Kukla je připraven naskočit do záložní řady, i když v úvodních mistrovských zápasech vypomohl A-týmu a není vyloučen jeho návrat; R.Růžička se stal hrajícím asistentem A-týmu; M.Jeřábek je zraněn a M.Vagenknecht je pracovně stále v zahraničí. Útočné duo či trio P.Kápička, A.Soukal a J. Martínek je už minulostí, i když u posledně jmenovaného se dá v půlce soutěže předpokládat návrat. Z Jíkve P.Kápičku neuvolnili a A.Soukal dal raději přednost nižší soutěži v Krchlebích, odkud k nám výměnou přichází levonohý záložník Valíček. Nemůžeme ani spoléhat na schopnosti P.Březiny, který z “pracovních“ důvodů občas vynechává. Zájem vrátit se do B-týmu projevil P.Spilka, u kterého se nedá též předpokládat stoprocentní zápasová účast.

     S příchodem L.Vlka jako trenéra A-týmu se očekává spolupráce “na vyšší úrovni“, než tomu bylo doposud, stejně tak i fluktuace dorostenců mezi oběma dospělými týmy.

     Dlouhodobá koncepce B-týmu, započatá díky nespolupráci či minispolupráci s A-týmem v předešlých sezónách, možná pomalu spěje ke konci, možná se oddaluje. Uvidíme …

                 Odešli:                                                   Přišli:                                     
M.Košvanec – Všechlapy (hostování)      Pulda – Hrubý Jeseník (hostování)    
A.Soukal – Krchleby (hostování)            Valíček – Krchleby (hostování)         
R. Růžička – Polaban A                         Hospodka – Chotěboř (hostování)    

Zraněni:  M.Jeřábek, M.Babic a P.Hájek

   Pro první kolo v Ostré je po posledním tréninku připraveno 6 lidí, v utkání určitě nenastoupí P.Hájek, M.Babic, M.Jeřábek, D.Hospodka a J. Kubálek.