Favorité na postup spolu hrají hned v prvním kole (Nymburský deník 28.3.2008)

29.03.2008 11:16

Nymbursko - Stejně jako krajská I.B třída, rozjede se dnes fotbalový okresní přebor.

Na startu jarní části sezony má nejvýhodnější pozici rezerva nymburského Polabanu, která nasbírala jedenatřicet bodů a na podzim ani jednou neprohrála. Na paty jí šlape druhý největší aspirant postupu, celek Milovic. Ten na dosavadního lídra ztrácí pouhé dva body. A hned v prvním kole na sebe oba týmy narazí. Dnešní utkání se hraje od 15 hodin na trávníku Polabanu.

„Tento zápas hodně napoví,“ myslí si vedoucí nymburského mužstva Karel Kovacs. Stejného názoru je i kouč Milovic Roman Magada. „Mohlo by to něco napovědět, je to důležitý zápas. Ale o postupujícím nerozhodne jen tento mač,“ řekl kouč nováčka.

Polaban se netají touhou postupu. „Říkali jsme, že uvidíme po podzimu. A jsme první, takže chceme postoupit. Máme slušný kádr,“ řekl Kovacs. Rezerva Nymburka nedoznala téměř žádných změn. „Přišel jen Martinec na hostování z AFK Nymburk a udrželi jsme Martínka, o kterého stáli na Loučeni,“ dodal Kovacs.

Milovický trenér je v postupových prognózách opatrnější. „Nechci to takhle specifikovat, stále budujeme kádr. Ale ostatním to chceme stížit a bylo by pěkné postoupit. Uvidíme, co bude v našich silách,“ řekl Magada, který může využít navrátilců z hostování – Plecitého a Štěfíka. „Jinak jsme kádr udrželi a posilovat jsme nechtěli,“ dodal kouč druhého týmu tabulky.

Na chvostu tabulky se krčí Přerov. Tomu se podzim nepovedl a po třinácti kolech má na svém kontě pouhých pět bodů. Předposlední je nováček z Libice s devíti body.

A další nováčci? Rožďalovice jsou zatím na páté pozici a mají jedenadvacet bodů, Kostelní Lhota je se sedmnácti body osmá.