FOTOGALERIE: V okresním derby v Sadské padlo šest gólů (ND 20.6.2009)

01.08.2009 07:45
 
Sadská - Ve fotbalovém zápase 26. kola I.B třídy dokázali fotbalisté Sadské vstřelit tři branky, přesto to na vítězství nestačilo. S rezervou Polabanu Nymburk se v okresním derby rozešli smírně. Domácí museli třikrát dotahovat náskok soupeře.  


AFK Sadská – SK Polaban Nymburk B 3:3

Prvních patnáct minut utkání byla ve hře pouze Sadská, která mohla vést tři nula. Nejdříve domácí Plot šel sám na brankáře Havelku, ten střelu vyrazil. Poté opět skvěle zakročil hostující Havelka při střele hlavou z malého vápna. Hosté se ale radovali dříve. Ve 21. minutě utkání po chybě obrany doslova "namazal" Lukáš Svoboda míč Martínkovi, který se ranou k tyči nemýlil. Ve 34. minutě se konečně dočkali i domácí. Střílený centr do vápna usměrnil do sítě Plot a bylo vyrovnáno.

Hosté přistoupili k tomuto zápasu velice tvrdě a razantně. Některé jejich zákroky hraničili až s agresivitou.

Začátek druhého poločasu lépe vyšel opět hostům. V 50. minutě při zakládání útočné akce ztratili domácí fotbalisté balon, kterého se ujal Martínek a umístěnou střelou k tyči dostal svůj tým do vedení 1:2. V 60. minutě se dostal z ničeho nic na velkém vápně k balonu hostující Kukla, jeho střela ale o hodně minula svůj cíl. V 68. minutě si pohrál s balonem na levé straně Plot, do jeho přízemního centru skočil rybičkou Čapek a opět srovnal krok - 2:2. Domácí se ale dlouho neradovali. V 73. minutě špatně vhodili autové vhazovaní, kterého se zmocnil Vagenknecht. Svůj běh s balonem přes půlku hřiště zakončil gólem a hosté se tak ujali vedení 2:3. Domácí se snažili vyrovnat a mohou děkovat Jiráskovi, který se v 84. minutě nejlépe zorientoval ve vápně a dostal míč za brankovou čáru. Domácí tak uhráli remízu v posledních minutách hry.

Branky: 34. Plot, 68. Čapek, 84. Jirásek – 21. a 50. Martínek, 73. Vagenknecht. Rozhodčí: Tylchert. ŽK: Šrůta – Kubálek, Vagenknecht, Martínek, Kápička. Diváci: 100. Poločas: 1:1.

AFK Sadská: Šrůta – Kříž (61. Bílek), Jirásek, Šmejkal, Hnízdo (58. Kvíz) – Pajkrt, Nedbal, Svoboda, Telipský – Čapek, Plot.

Polaban Nymburk B: Havelka – Poklop, Grešula, Kubálek, Babic – R. Růžička (69. L. Růžička), Vagenknecht, Kukla, Jeřábek – Martínek, Kápička (75. Soukal).

Jiří Kozák (trenér Sadské): Soupeř nás trestal po vlastních chybách, jeden hráč se vždy podepsal na každém gólu. Pořád jsme dotahovali, tím jsme si také ubírali síly. Měli jsme svoji převahu vyjádřit góly. Jaro se podařilo, jsem spokojen.

Vladimír Honzák (trenér Polabanu Nymburk B): První poločas jsme byli rádi, že jsme neprohrávali, protože po sedmnácti minutách jsme mohli prohrávat tři nula. Druhý poločas byl vyrovnanější, Sadská pořád dotahovala skóre. Zápas to byl dobrý, musím říct, že Sadská se velice zlepšila vůči podzimu. Teď budou mít hráči odpočinek a mužstvo se bude připravovat na sezonu, aby byla tak úspěšná jako tato.