Je to pro nás ztráta dvou bodů, ale Polaban hrál dobře, uznal Doležal (Nymburský deník 2.9.2008)

04.09.2008 13:10

Nymbursko - Rezerva nymburského Polabanu se po porážce od Loučeně zvedla a dokázala remizovat na hřišti Lysé. Pro Polaban to bylo už druhé okresní derby.
Už druhé okresní derby mají za sebou fotbalisté nymburského Polabanu, kteří jsou nováčkem nejnižší krajské soutěže. Poté, co prohráli na Loučeni, získali první bod za remízu na trávníku lyského Slovanu.
Hosté šli jako první do vedení, o které přišli po přestávce. „Třicet minut byl Polaban lepší, ale pak jsme se zvedli. A sahali jsme po třech bodech, když jsme v závěru neproměnili dvě vyložené šance. Míč šel po brankové čáře a já si myslím, že už byl v bráně,“ řekl k zápasu Zdeněk Doležal, hrající trenér Lysé. „Je to pro nás ztráta dvou bodů. Utkání jsme mohli zvrátit, doma jsme měli vyhrát,“ litoval Doležal.

Ten ale také uznal kvalitu soupeře. „Hosté mě překvapili, hráli dobře. Byli lepší, než Sibřina,“ vzpomněl si lyský kouč na úvodní utkání svého mužstva v soutěži.

Podobně hodnotil utkání i vedoucí Polabanu Karel Kovacs. Pro hosty to bylo už druhé okresní derby a obě sehrál tým u soupeře. „V první půli jsme byli lepší, jakoby nás domácí podcenili,“ všiml si Kovacs. Po výbuchu na Loučeni se tým zvedl a nakonec bral bod. „Naše hra se zlepšila. Dostali jsme se do šancí, ale můžeme litovat právě toho, že jsme je neproměnili. Nakonec jsme mohli přijít i o bod, ale zachránil nás gólman,“ přiznal hostující vedoucí mužstva. „Dařily se nám brejky a myslím, že bod je pro nás dobrý. Můžeme být celkem spokojeni,“ dodal Kovacs.