Kouč Loučeně si myslí, že jeho tým dostal gól z ofsajdu (ND 30.3.2009)

06.04.2009 23:39

Nymburk - Podle tabulkového postavení byli favoritem okresního derby nejnižší krajské soutěže fotbalisté rezervy nymburského Polabanu. A ti také svoji úlohu zvládli a celek Loučeně porazili 2:0. Loučeň hraje o záchranu, a tak ji porážka musí hodně mrzet.  

Z okresního fotbalového derby fotbalové I.B třídy Polaban Nymburk B - Loučeň

Z okresního fotbalového derby fotbalové I.B třídy Polaban Nymburk B - Loučeň
 

Velký podíl na výhře domácích měl brankář Havelka, který zlikvidoval několik slibných příležitostí soupeře. „Musím ho pochválit za dobré zákroky,“ řekl vedoucí mužstva Polabanu Karel Kovacs. „My jsme ale byli lepší, dobře zahráli i střídající hráči, což nás potěšilo,“ řekl.

Nebyl to ale jen domácí tým, který měl šance. „Je fakt, že jsme byli hlavně produktivnější. Kdybychom dřív přidali třetí gól, nebylo by o co hrát. Takhle cítila Loučeň stále šanci,“ dodal Kovacs.

Kvalitu mače si pochvaloval loučeňský trenér Otakar Ottomanský. „Docela pohledné utkání na úvod sezony. Mělo to šlušné tempo a herně to bylo vyrovnané,“ řekl kouč.

Loučeňská výprava se hodně zlobila na rozhodčí ve 35. minutě, kdy utekl Martínek a dal úvodní gól. Hosté se dožadovali odpískání ofsajdu. „Bylo to hodně sporné, podle nás to byl ofsajd,“ ulevil si Ottomanský. „Po druhém gólu bylo o vítězi rozhodnuto, i když jsme ještě nějakou šanci měli,“ dodal.