Loučeň porazila v čele s Mičincem nymburského nováčka (Nymburský deník 23.8.2008)

04.09.2008 13:07

Loučeň - Hned v prvním kole I.B třídy si proti sobě zahrály dva týmy z nymburského okresu. Loučeň, která se vloni zachraňovala doma porazila vítěze loňského okresního přeboru, Polaban Nymburk B.

Loučeň - Polaban B 3:0

Domácí tým překvapil svého soupeře už při vstupu na hřiště. V jeho sestavě se totiž objevila zbrusu nová posila. A kdo že to v útoku vlastně nastoupil? Bývalý reprezentant Tibor Mičinec.

A byl to právě Mičinec, který pomohl svému novému týmu k vítězství. Při první větší šanci to ale v hledišti jen zahučelo. Holub mu totiž skvěle přiťuknul míč a Mičinec v jasné šanci zamířil vedle Havelkovi brány.

Podruhé se už nemýlil. Ve 41. minutě se dostal k míči a z dvaceti metrů efektním obloučkem přehodil dvoumetrového brankáře Havelku, který se marně natahoval po míči.

Loučeň mohla vést o přestávce vyšší rozdílem. Už ve 3. minutě mířil Holánek do tyče a za další tři minuty chtěli domácí po zákroku na Balcara pokutový kop.

Domácí měli jedinou vážnější šanci, ovšem nepřesnost je připravila o možnost jít do vedení.

Na začátku druhé půle domácí rozhodli o výhře. Ve 46. minutě se po rohovém kopu nejlépe zorientoval Mičinec, při´tukl míč Hollerovi a ten špičkou kopačky poslal míč z metru do brány. V 55. minutě pak utekl po levé straně Holub, předložil míč Štěpánkovi a Loučeň vedla 3:0. Zápas už se pak spíše dohrával a Loučeň si pohlídala třígólový náskok.
 

Branky: 41. Mičinec, 46. Holler, 55. Štěpánek. Rozhodčí: Procházka. ŽK: 3:3. Diváci: 150. Poločas: 1:0.

Loučeň: Lorenc – Krupička, Dědek, Holler, Balcar (75. Janovský) – Tětek, Holánek (58. Říha), Škuthan, Holub, Štěpánek, Mičinec (85. Hradecký).

Polaban Nymburk B: Havelka – Hájek (50. Babic), J. Grešula, Kubálek, Košvanec – L. Růžička (49. Martínek), Vagenknecht, R. Růžička (75. Jeník), Jeřábek – Kukla, Kápička.