Na slovíčko s ... M. Košvancem

22.10.2009 07:55

V rámci 7. kola jsme na domácím hřišti přívitali soupeře z Ostré. V domácím zpravodaji byl zpovídanou osobou tentokrát M. Košvanec, který pamatuje posledních deset let, tedy novodobou éru B-týmu, coby hráč. Poctivý obránce s občasnými výkyvy a upřímně nenapodobytelnou profersorskou mluvou ...

Ahoj Milane, na začátek klasická otázka jako u všech. Jak jsi se vůbec dostal k fotbalu? 
S fotbalem jsem začínal v 13 letech v TJ Sokol Všechlapy jako pravý útočník. To jsme se jed-noho dne s kamarádem rozhodli a jednoduše přijeli na první trénink. Hned v prvním zápase jsem vstřelil 2 branky. Dá se říci, že jsme pozitivně ovlivnili obnovení všechlapské  kopané.
Na kterého trenéra vzpomínáš nejraději příp. který ti dal z fotbalového umu nejvíce?
Kromě mého prvního trenéra Dalibora Javůrka velice rád vzpomínám na Františka Machurku, který mě, ač dorostence, využíval v zápasech A-mužstva na přelomu 20. století.                               
Co považuješ za vrchol své dosavadní fotbalové kariéry?         
Vrchol své kariéry prožívám v podstatě v tuto dobu. Je úžasné, že jsem mohl být při tom, jak podceňované a zatracované B-mužstvo dokráčelo z nejnižšího patra fotbalu až do krajské soutěže. Tajně doufám, že ten nejvyšší vrchol ještě přijde.                              
Dnes hostíme celek Ostré, proti které bývají zápasy poněkud emotivnější. Jaký průběh očekáváš?                                      
Pravda, zápasy s Ostrou bývají vyhecované. Obě mužstva se navzájem velmi dobře znají. Na zápas jsme ale dobře připraveni a věřím, že ho zvládneme. Klíčové bude nedovolit Ostré hrát svou hru.           
Jaké cíle z tvého pohledu má B-tým pro tuto sezonu? Bude úspěšná jako ta loňská?    
Je pravda, že loňskou sezónou jsme si coby nováček soutěže nastavili laťku hodně vysoko. Jejím vrcholem byla dokonce možnost postoupit do vyšší soutěže. Zopakovat tento úspěch bude velmi těžké. Kádr máme ale stabilizovaný, v každém zápase hrajeme na 100%. Tomu všemu nahrává naše vítečná parta. Každopádně se chceme pohybovat v horní polovině tabulky a hrát pěkný fotbal. Začátek jara napoví, jak se bude tabulka vyvíjet.      
Na závěr otázka z širšího fotbalové prostředí. Co říkáš na zvolení Ivana Haška jako předsedy ČMFS a jaké šance má reprezentace na postup na MS 2010?                       
Ivanu Haškovi jsem fandil již při jeho první kandidatuře. Jeho zvolení je jediné možné řešení aby český fotbal získal zpět svůj ztracený kredit. Bohužel si myslím, že na MS nepostoupíme, ač si strašně přeji opak. Osud nemáme ve svých rukou, navíc před sebou ještě velmi těžké zá-pasy. Pokud nakonec přeci jen postoupíme, tak po 11 letech přijde známé “Hašek na Hrad!“      

(redakčně upraveno) Vyšlo v tomto zpravodaji