Na slovíčko s ... R. Růžičkou

22.10.2009 07:56

Před domácím zápasem s Kosořicemi byl do připravovaného bulettinu zpovídanou osobou R.Růžička. Stejně jako M.Vagenknencht byl už od dorosteneckého věku součástí A-týmu. V prvním týmu Polabanu ukončil kariéru v roce 2004, poté odešel na tři roky pracovně do Anglie. Hráč s nejlepší fyzičkou v týmu, který má práh bolesti úplně někde jinde než normální člověk, ale též zajímavým osobním temperamentem.

Ahoj Radku, proč ty jsi si vybral zrovna fotbal?          
Jelikož mí rodiče hodně sportovali, vedli ke sportu i mě, ale ač mě zkoušeli přivést k mnoha odvětvím, včetně do tehdy konkurenčního fotbalového oddílu ZOM Nymburk, zvítězilo přesvědčení kamarádů ze sídliště a následování jich do tehdejší Lokomotivy Nymburk.
Proč zrovna Polaban B, když si před odchodem do Anglie patřil ke stálicím A-týmu?    
Velmi se mi zalíbila myšlenka poskládání kvalitního mužstva z nymburských odchovanců a rodáků, kterou zrealizoval pan Fančík.   
V čem je tajemství úspěchů Polabanu B posledních let?                                                        
Tak určitě je to kvalitou hráčského kádru. Většina z nás má spoustu zkušeností z vyšších soutěží. Dále jde určitě o kvalitní průběžnou a poctivou celoroční přípravu, za což děkujeme našim trenérům a celému vedení. Ale ani tohle všechno by nemuselo stačit, pokud by tady nebyla nebývale výborná parta lidí, kteří spolu drží a táhnou za jeden provaz, a to nejen na trávníku. Takže právě kvalita po lidské stránce je tím hlavním důvodem jak všech úspěchů, ale i výjimečné party a neustále dobré nálady.       
Máš ještě nějaké přání ve své kariéře?       
Určitě jedno velké přání mám ,a to takové, že bych moc rád, jako jistě každý z mých spolu-hráčů, pomohl rozvinout zájem mladých a předat jim co nejvíce našich zkušeností, a tím spoluzajistit budoucnost našeho klubu.   
Jak vidíš dnešní zápas se soupeřem z Kosořic?       
Rozhodně nebude jednoduchý, jelikož v této soutěži může vyhrát každý, což náš dnešní sou-peř potvrdil minulé kole vítězstvím nad do té doby prvním celkem. Určitě však chceme potvr-dit body z venku a především kvalitní výkon a další výhrou potěšit všechny naše příznivce.

Vyšlo v tomto bulletinu