Bohemia otočila zápas s Polabanem z 0:3 na 4:3

21.01.2008 14:28

KOLÍN - Další kolo kolínského zimního turnaje proti sobě svedlo nymburský Polaban a Poděbradskou Bohemii.

Nymburk - Poděbrady 3:4 (Nymburský deník 22.1.2008)

Nymburk nastoupil do utkání se svým B týmem, který hraje okresní přebor, přesto byl Bohemii z I.A třídy minimálně v první půli vyrovnaným soupeřem.
Bohemia začala naprosto katastrofálně. Po dvou gólech Vaňury a jedné brance Kukly prohrávala ve 37. minutě už 3:0. „V prvních čtyřiceti minutách zápasu jsme podali opravdu hrůzostrašný výkon. Musel jsem vystřídat Brtka, který hrál naprosto zoufale,“ láteřil trenér Poděbrad Jiří Holatka. „Já bych řekl, že nehráli úplně špatný fotbal. Jenže my jsme dávali góly,“ podotkl Karel Kovacs z nymburského Polabanu. Bohemia pak ještě před přestávkou snížila.
A o přestávce trenér Holatka svý svěřencům zřejmě pořádně vyčinil. Ti totiž nastoupili do druhé půle s jinou tváří. „Snad třicet minut nás nepustili na svoji půli,“ uznal Kovacs. Už ve 47. minutě Bohemia snížila, v 60. minutě vyrovnala z penalty a v 73. minutě úplně otočila skóre ve svůj prospěch.

Branky: Vaňura 2, Kukla – Uhlíř 2, Jirásek, Brtna. Poločas: 3:1.

Nymburk: Havelka – Poklop, Hájek, Szabó, Babic – R. Růžička, J. Grešula, Jeřábek, Fiala – Vaňura, Kukla, střídali Sutter, P. Grešula a Kvasnička.

Poděbrady: Pistor – Suchánek, Brtek, Hruška, Voříšek – Brtna, Jirásek, Pavelka, Novák – Kasák, Uhlíř, střídali Poděbradský a Rulc.