Ohlasy po derby: Polaban začal hrát až po vyloučení, shodli se trenéři (ND 26.10.2008)

03.11.2008 23:12

Ostrá - Fotbalová rezerva Polabanu Nymburk je nováčkem v I.B třídě, ale jako nováček si rozhodně nepočíná. Prohrála v prvním kole a pak nepoznala hořkost porážky v osmi duelech. Naposledy však tvrdě narazila, když prohrála v okresním derby na trávníku Ostré 1:4.

Domácím vyšel úvod zápasu, kdy vedli po čtyřech minutách o dvě branky. „To rozhodně ovlivnilo další vývoj střetnutí,“ řekl Karel Báča, trenér Ostré, která dala do přestávky ještě jeden gól a navíc neproměnila dvě vyložené šance. Domácí byli pány na hřišti. „Hosté byli hodně zakřiknutí,“ všiml si kouč vítězného celku.

Ostrá po pauze přidala čtvrtý gól a navíc byl v 70. minutě vyloučen nymburský Kukla. „Po vyloučení hráče jsme se uspokojili a hosté si vypracovali tři šance. A jednu z nich proměnili. V deseti pak byli lepší než my. I když to už nic neřešilo, body máme doma,“ radoval se Báča.

Podobně hodnotil derby i vedoucí nymburského mužstva Karel Kovacs. „Zaspali jsme úvod. A to hodně,“ zlobil se člen realizačního týmu Polabanu. „Sehráli jsme velice špatný první poločas. Asi nejhorší za celý rok. I brankář si vybral nejsmutnější den, dva góly jdou na jeho vrub,“ řekl Kovacs.
Také on uznal, že Polaban začal hrát až po vyloučení Kukly. „Je to tak. Až potom jsme hráli. Ale domácí byli lepší a já jim musím poblahopřát k vítězství,“ uznal sportovně vedoucí mužstva. „My jsme však soupeři dovolili takhle hrát, tentokrát to bylo z naší strany špatné,“ dodal Kovacs.