Okresní přebor: Polaban je krůček od postupu! (Nymburský deník 2.6.2008)

02.06.2008 14:55

Nymbursko - Rezerva nymburského Polabanu je jen malý krůček od postupu do I.B třídy. K jistotě jí stačí tři body ze tří zápasů.

Polaban B - Kovanice 4:1

Zatímco Polaban může pomalu slavit postup do I.B třídy, v Kovanicích bijí na poplach. Domácí byli po celý zápas lepší a vyhráli zaslouženě. I když i Kovanice měly dvě slibné příležitosti, Polaban však podržel Havelka.

„A to jsme ještě trefili asi třikrát brankovou konstrukci. Kovanice jsme přehráli s přehledem. Byli jsme na tom lépe fyzicky a byli jsme i fotbalovější,“ pochvaloval si vedoucí Polabanu Karel Kovacs. Na oslavy postupu je ještě podle jeho slov čas. „Oslavy jsou odloženy, raději jsme to nechali, abychom to nezakřikli. Uvidíme po Běrunicích,“ dodal Kovacs.

V těžké situaci jsou nyní Kovanice, které jsou třetí od konce. „V závěru se bude rozhodovat. Ale jsme si vědomi toho, že nás čeká těžký závěr,“ uvědomuje si kovanický kouč Jaroslav Král. „Polaban byl lepší. My jsme se snažili, ale to nestačilo,“ dodal.

Branky: 20. a 74. Martinec, 42. Kukla, 64. Vagenknecht – 88. Štácha. Rozhodčí: Sedláček. ŽK: 1:0. Diváci: 50. Poločas: 2:0.

Polaban B: Havelka – Hájek, J. Grešula, Kubálek, Košvanec – Babic (46. Szabó), Vagenknecht (74. P. Grešula), Jeřábek (64. Sutter), Martinec – L. Růžička, Kukla.

Kovanice: Mach – Kunc, Šmejcký, Kopecký, Jankovský – Líbal, Černý (3. Kuchař, 60. Zlámaný), Král, M. Krejčík – Štácha, Chmel.