Okresní přebor: Vítězem je béčko Polabanu Nymburk (Nymburský deník 9.6.2008)

17.06.2008 09:51

 

Nymbursko - Dvě kola před koncem soutěže se rozhodlo, kdo vyhraje letošní okresní přebor a postoupí do krajské I.B třídy. Rezerva nymburského Polabanu má už nedostižný náskok osmi bodů.

 

Běrunice - Polaban B 0:5

Po přesvědčivé výhře na hřišti zachraňujících se Běrunic, můžou fotbalisté nymburského béčka otevřít šampaňské. Dvě kola před koncem totiž mají před druhými Milovicemi nedostižný náskok osmi bodů a jsou vítězem letošního ročníku okresního přeboru. Naopak tým Běrunic čeká v posledních dvou kolech boj o záchranu. Rozhodnuto může být už v dalším kole, kdy Běrunice hostí na svém hřišti Kovanice, které rovněž bojují o záchranu.

Zápas rozhodl Nymburk na začátku druhé půle. To dal Martinec třetí gól Nymburka a o vítězi bylo jasno. „Hotovo bylo už po tom druhém gólu. Když se nám nedaří hrajeme v křeči. Soupeř nás lehce porazil,“ řekl kouč Běrunic Luboš Vlach. „Domácí na nás nestačili. My jsme chtěli rozhodnout a potvrdit naši výhru v okresním přeboru a za tím jsme si šli. Chtěli jsme mít v závěru sezony klid,“ řekl vedoucí nymburského družstva Karel Kovacs. Podle něj už jeho tým postup oslavil. „Už jsme to oslavili po zápase a ještě nás čeká jedna oslava po posledním utkání,“ dodal Kovacs.

Branky: 38. a 82. Kukla, 28. Fiala, 49. Martinec, 87. Hájek. Rozhodčí: Malý. ŽK: 0:0. Diváci: 50. Poločas: 0:2.

Běrunice: K. Chrastný – Poláček, J. Janouch, Budai, Čížek – M. Chrastný (46. Fiferna), R. Šafařík, Vaňura, R. Černý – Brzák, Pilař.

Polaban Nymburk B: Havelka – Poklop, J. Grešula, Hájek, M. Košvanec (74. Kubálek) – L. Růžička (58. Szabó), Vagenknecht, Jeřábek, Martinec – Kukla, Fiala (80. Sutter).