Pečky slaví tři body díky penaltě (Kolínský deník 8.11.2008)

15.11.2008 07:36

Pečky - Fotbalisté Peček získali v důležitém utkání I. B třídy s rezervou Nymburka všechny body. Zápas rozhodl několik minut před koncem utkání zkušený Tomáš Hovorka, když proměnil pokutový kop.Střetnutí zahájili lépe domácí, kteří hned od úvodu přebrali iniciativu a permanentně zaměstnávali brankáře hostů. Nejspíš i proto se mohli svěřenci kouče Vlka ve 25. minutě radovat z první branky, trefil se ve skvělé formě hrající Milan Kejda.

Hosté se pochopitelně snažili vyrovnat, což se jím v průběhu druhé půle i podařilo, avšak béčko Nymburka stejně odjelo z Peček bez bodů, jelikož sedm minut před koncem využil výhodu pokutového kopu Hovorka a zajistil tak domácím důležité tři body.

První pětačtyřicetiminutovku popsal hrající trenér Lukáš Vlk: „Myslím si, že v prvním poločase jsme měli více ze hry, byl to náš nejlepší výkon, který jsme během podzimu podali. Měli jsme plno šancí, především ta Kejdy byla jasná. Soupeř měl teda taky jednu vyloženou šanci, ale hlavou jí neproměnil.“

Lodivod Peček uznal, že hosté v druhé polovině pořádně zatápěli jeho týmu. „V druhé půli byl soupeř trochu lepší, my jsme zalezli a nechali se zatlačit. Avšak paradoxně jsme si vytvořili ještě větší šance, než v první půli. Zase Kejda a zase Modrovič dvě stoprocentní šance neproměnili. Soupeř vyrovnal docela šťastně, i když nějaké takové pološance tam určitě měl. My jsme v 83. minutě z penalty dali vítězný gól,“ sdělil Deníku spokojený trenér.

Pečky – Nymburk B 2:1

Branky domácích: 25. Kejda, 83. Hovorka z PK - 75. Martínek. ŽK: 2:2. Diváci: 80. Poločas: 1:0.

Pečky: M. Hanuš – P. Hanuš, Vlk, Braňka, Březina – Zelenka (88. Vlček), Hovorka, Modrovič (78. Hubáček), Melíšek – Kejda, Lev.