Po deseti letech do Sokolče ...

07.11.2009 07:24

Je to neuvěřitelné, ale už je to skoro 10 let. A na ten zápas málokterý hráč našeho týmu zapomene.
     Naposledy jsme se se Sokolčí v mistrovském zápase potkali v rámci sezóny 1999/2000. Na jaře nového tisíciletí jsme v pozici lídra III. třídy cestovali do Sokolče, kde nás hostilo tehdejší béčko, za které nastoupilo několik hráčů z A-týmu domácích, např. starý známý cestovatel P. de Giorgi. Tři kola před koncem soutěže, kdy se hrál tento zápas, jsme měli dvoubodový náskok na druhý Přerov, ten měl s námi příznivější bilanci po prohře u nás 5:3 a výhře doma 3:1. Postup do okresního přeboru, který měl vybovovat prvním rokem trénující J.Bittner, znamenalo pouze vítězství v naší skupině III. třídy.
     Samotný zápas v Sokolči málem nebyl sehrán z důvodu nepřízně počasí; hodinu před zápasem nakonec ustál silný déšt, který trval celou noc do sobotního odpoledne. Nakonec dobře připravené hřiště bylo svědkem zajímavého zápasu, který coby rozhodčí pískal M.Šnídl. V prvním poločase jsme se zásluhou M.Křivského ujali vedení, hosté vyrovnali z penalty, které předcházel neúmyslný faul našeho obránce P.Šaška. Ten bohužel v souboji s domácím hráčem, navíc vypůjčeným z A-týmu, zahrál tak nešťaštně, že přítomný divák-lékař rovnou na hřišti diagnostikoval zlomeninu nohy. Ve druhém poločase jsme se čtvrt hodiny před koncem dostali znovu do vedení, když M.Křivský zvýšil na konečných 2:1. Pět minut před koncem byla proti našemu týmu odpískaná druhá penalta, tentokrát nás však J.Havelka podržel. Bravurním zákrokem střelu vyrazil před sebe, před dobíhajícím útočníkem neohroženě odhlavičkoval míč do bezpečí V.Honzák, jenž ucítil protihráčovu kopačku na své přehazovačce (na tento moment nezapomenu). Jelikož Přerov nebodoval, tak jsme dvě kola před koncem měli náskok 5 bodů a téměř jistý postup do vyšší soutěže, který jsme následující týden stvrdili na svém hřišti.

Tehdejší sestava: Havelka-Hájek, Kubálek, Honzák, Šašek, Hůlka, J.Grešula, ?, Holler, Kunc, Křivský (na střídání P.Grešula a K.Kovács)

Hlášky kolem tohoto utkání:
"Dobrý den, prosím vás, kudy se dostaneme do Sokolče?"
K.Kovács v Sokolči před utkáním, zaměnil "Sokoleč" za "hřiště"

"Ty parchante, já sem tě učil kopat do míče!"
Trenér J.Bittner nasupeně na hlavního rozhodčího, který nepískal podle jeho představ