Příprava: Jestřábí Lhota - Polaban B 2:2 (2:0)

07.03.2009 18:09

Třetí přípravný zápas v řadě opět v omezeném počtu lidí. Po dobrém výkonu a obrovském množství zahozených šancí alespoň remíza.

Do Jestřábí Lhoty, účastníka kolínského okresního přeboru, jsme odcestovali pouze ve dvanácti lidech (+ 2 hráči Sán), včetně zraněných M.Vagenknechta, J.Martínka a J.Kubálka. Letos poprvé i s J.Uhlířem, který se do přípravy zatím ještě nezapojil.
Celý první poločas jsme byli aktivnější, domácí naši aktivitu opláceli bojovností. Do takřka deseti šancí v prvním poločase se dostalo útočné duo J. Martínek a P. Kápička, ale oba spálili, na co sáhli. To na druhé straně vycházelo svěřencům bývalého trenéra Polabanu F. Machurky vše. Nejprve po špatně zahraném ofsajd-systému obešel nikým neatakovaný domácí borec vrávorajícího J. Havelku, přihrál lépe postavenému spoluhráči, který překonal v brance stojícího J.Uhlíře – 1:0. Za dalších pět minut domácí z další šance skórovali, tentokrát ze standardní situace – 2:0.

Ve druhém poločase jsme domácí, kterým postupně docházeli síly, uběhali. Hned na jeho začátku se ve vyložených šancích zjevil J.Grešula, ale podpořil střeleckou nemohoucnost celého týmu. Až dvacetpět minut před koncem se z nenápadné akce prosadil P.Kápička – 2:1. Když série zahozených šancí pokračovala a domácí z ojedinělých výpadů vyráželi do naší obrany v přečíslení, vypadalo to na první porážku v přípravných utkáních. V poslední minutě zápasu u rohového praporku poslal zády otočen k brance P.Kápička do pokutového území nizounký centr, který prošel mezi dvěma bránícími domácími hráči a M. Jeřábek před gólmanem chytře šajtlí vyrovnal - 2:2.

Sestava: Havelka-Poklop,Uhlíř,Kubálek,Hospodka-L.Růžička,J.Grešula,Vagenknecht,Jeřábek-Martínek, Kápička,střídali Kalina, ... a P.Grešula

Jak to viděl Nymburský denik?