Příprava: Kostelní Lhota - Polaban B 2:1 (1:0)

15.03.2009 10:13

Tak to tu ještě nebylo! Z různých důvodů bylo na zápas s Kostelní Lhotou připraveno pouze sedm hráčů širšího kádru. Proto nám vypomohli čtyři borci z Drahelic čili hráči hrající nejnižší možnou soutěž (v současné době s pěti body poslední tým 4.třídy sk.A).

  Ve vyrovnaném utkání byli domácí o něco lepší a zaslouženě vyhráli. V první šanci zápasu byli domácí, jejichž útočník překopl branku. Nedlouho poté po krásné akci na jeden dotyk a zaváhání gólmana J.Havelky jsme od 15. minuty prohrávali - 1:0. Rychlí domácí útočníci se do konce poločasu se do vážnější šance už nedostali. Naopak my jsme měli dvě šance na vyrovnání: nejprve po rohovém kopu si domácí málem dali vlastní gól a poté drahelický Torn mířil křížnou střelou vedle po přiťuknutí hrudí P. Grešuly.

Ve druhém poločase se hrálo nahoru-dolů, takřka každý útok domácích končil zdviženým praporkem asistenta rozhodčího (B.Fančíka). Zhruba dvacet minut před koncem byl tři metry za vápnem faulován P.Kápička a A.Soukal z přímého kopu našel mezírku ve zdi - 1:1. Tento moment nás nakopl a snažili se skóre přetočit na naší stranu. Přemírou snahy jsme zapomínali na zadní vrátka, a tak deset minut před koncem jsme po chybě v obraně a dalším zaváhání J. Havelky dostali rozdílový gól - 2:1.

Hostující hráči Drahelic, "tvořící hru týmu", se snaživě zapojovali do kombinací a sympatickým výkonem si řekli o potlesk v kabině.

Branka: Soukal

Sestava: Havelka-Martinka,J.Grešula,Kubálek,M.Gajdoš-Torn, P.Novotný,T.Dvořák (všichni Sokol Drahelice), P.Grešula-Kápička,Soukal

Hláška č.1: "Kluci nebojte se, my vám nadávat nebudeme!" - trenér J.Kukla před zápasem na drahelické posily

Hláška č.2: "Zatím hrajete všichni dobře, takže střídat nebudeme ..." - trenér J.Kukla o poločase v kabině (na zápas nás bylo pouze 11)

Jak to viděl Nymburský deník?