Příprava: Poříčany - Polaban B 3:3 (0:0)

13.08.2009 10:34

Další znovuzmrtvýchvstání – v poslední čtvrthodince jsme dohnali soupeřův tříbrankový náskok

Na tento víkend jsme měli přeběžně nasmlouvaný zápas s Kosořicemi. Poté, co jsme byli na další ročník I.B třídy zařazeni do skupiny C s tímto soupeřem, jsme se dohodli na zrušení tohoto zápasu a sehrání přípravy s Poříčanama, tedy týmem okresního přeboru, který ve skončené sezóně nepůsobil zrovna ideálním dojmem resp. kvalitním soupeřem pro náš tým. Během letní přípravy však kádr obměnil a ve svém důsledku, který jsme během zápasu pocítili, odehráli vyrovnaný zápas …

Trenéři sestavili základní jedenáctku s využitím širšího kádru, o přestávce nastoupili P.Kukla, M.Vagenknecht a M.Košvanec.

V prvním poločase jsme měli ze hry více, ale Poříčany bránily v deseti lidech, a tak jedinou velkou šanci jsme nevyužili – A.Soukal nedokázal překonat osamoceného gólmana domácích. Na druhé straně se na vyběhnuvšího J.Havelku, který špatně odhadl situaci, řítil osamocený domácí útočník. Náš gólman stojící na velkém vápně nepřesný pokus o lob ze 3 metrů zachytil.

Do druhé půle nastoupili zbylí hráči z lavičky s tím, že soupeře zlomí. Avšak v padesáté minutě vedli domácí už 3:0! Takovou sprchu asi čekal málokdo. Všechny góly domácích během pěti minut vypadaly jako přes kopírák – dlouhý centr za obranu, na který si naběhl hráč domácích a prostřelil našeho gólmana, v prvním případě za pomoci M.Babice. Po takovém KO naše snaha často končila na kopačkách domácích obránců, kteří dlouho drželi naši ofenzivu v bezpečné vzdálenosti od své branky . Z dalšího protiútoku mohli domácí zvýšit, když běželi ve dvou na osamoceného J.Havelku, hráč vedoucí míč však naši stálici v brance neobstřelil. Na druhé straně běžela 78. minuta, když L.Růžička doklepl do prázdné branky vyraženou střelu – 3:1. Za dvě minuty uvnitř velkého vápna vystřelil levou P.Kukla a z úhlu, který by měl mít brankář pod kontrolou, snížil – 3:2. V 84. minutě neodkopl domácí obránce přihrávku P.Kukly, která se dostala až na malé vápno k R.Růžičkovi, který měl dostatek času – 3:3. Za další dvě minuty mohl P.Kukla strhnout vedení na naši stranu, ale domácí gólman jeho brejk zastavil nohama.

Branky: L.Růžička, Kukla, R.Růžička

Sestava: Havelka-Hájek,J.Grešula,Hospodka,Babic-Nedorost,Jeřábek,R.Růžička,Poklop-L.Růžička,Soukal, střídali Kukla,Vagenknecht,Košvanec a Jeník

Jak to viděl Nymburský deník?