Příprava: Rožďalovice A - Polaban B 2:2 (0:2)

19.07.2009 18:43

V prvním přípravném zápase na novou sezónu jsme o vítězství přišli až v posledním možném okamžiku.

Proti Rožďalovicím, které se na poslední chvíli zachránily v I.A třídě, jsme nastoupili s několika změnami v sestavě v podobě absentujících hráčů nahrazenými Havlíkem, Šafránkem (oba skončili v dorostu), Kulhánkem (dorost) a Břetenářem (minulý rok dorost).

Domácí byli od začátku aktivnější, lépe kombinovali, ale dál než na velké vápno je naše obrana nepustila. První naše větší šance skončila gólem. Po sérii narážeček z první se na pravé straně přes bránícího hráče uvolnil R.Růžička, přízemní centr P.Kukla nezachytil, za ním stojící dorostenec Havlík však tuto akci zakončil střelou do branky – 0:1. Tento gól vlastně přišel zničehonic. Do té doby působili domácí fotbalověji, vstřelený gól nás uklidnil a pomohl k jednoduché souhře. Domácím jsme se začli co do procentuálního počtu držení míče vyrovnávat. Snaha domácích o vyrovnání pokračovala, přesto znovu udeřilo na druhé straně. Akce začala na půlící čáře u J.Grešuly, míč se postupně dostal na pravou stranu k A.Soukalovi, ten místo střely volil lépe postaveného P.Kápičku, který nastavenou placírkou poslal míč do opuštěné branky – 0:2. Za malou chvíli mohl zvýšit P.Kukla, ale v tváří tvář domácího brankáře “panenkovsky“ nepřekonal.

Ve druhé půli domácí stupňovali svůj tlak, nám pomaloučku začaly docházet síly. Nedůrazem obrany domácí hráč přeloboval J.Havelku, který následnou dohru podcenil – míč se od břevna odrazil zpět do hřiště, u kterého byl dřív lobující hráč než náš gólman – 1:2. Od této chvíle jsme přestali hrát a dál než za kruh domácích jsme se nedostali. Díky chybám jsme jim několikrát nabídli brejky na přečíslení, které Rožďalovičtí ale trestuhodně nevyužili. Období dvaceti minut, kdy nás domácí doslova z trávníku vymazali, však využít nedokázali, protože k finálnímu zakončení se nakonec nedostali. A tak na druhé straně A.Soukal z třiceti metrů zatřásl břevnem, stejně tak dopadl i dorostenec Šafránek. Do šancí na skórování se postupně dostali P.Kukla, J.Kubálek a na konci i dvakrát střídající P. Grešula. Rozhodčí Voborník oznamoval poslední minutu zápasu, když domácí rozehrávali od branky. Špatné pokrytí soupeře ve středu hřiště a následně osamocený hráč před J.Havelkou, kterému udělal kličku, předznamenalo konečný výsledek. Z ostrého úhlu domácí hráč do branky nezamířil, přihrál na spoluhráče nabíhajícího z druhé vlny, který bombou do branky, v které stál náš obránce, vyrovnal – 2.2. Hlavní rozhodčí ani neukázal na rozehrávku ze středového kruhu a ukončil zápas.

Branky: Havlík, Kápička

Sestava: Havelka-Babic,J.Grešula,Hospodka,Kulhánek-R.Růžička,Kukla,Jeřábek,Havlík- -Kápička,Soukal, střídali Břetenář, Kubálek, Šafránek a P.Grešula

Jak to viděl Nymburský deník?