První okresní derby obstarají Loučeň a Polaban B (Nymburský deník 21.8.2008)

04.09.2008 13:04

Loučeň - Se startem fotbalové I.B třídy přichází v nové sezoně i první okresní derby. V něm přivítají borci Loučeně na svém trávníku nováčka soutěže, rezervu nymburského Polabanu. Zítřejší zápas začne v 17 hodin.

Oběma týmům bude chybět pouze jediný hráč, jinak mají trenéři kádry kompletní. Na straně Loučeně doléčuje zranění Bobek, na protější straně bude mimo hru Babic. „Jinak jsme komplet,“ hlásí oba tábory.

Zápas slibuje dramatickou podívanou, neboť v obou týmech jsou hráči, kteří hrály za soupeře. „Rádi bychom vykročili do sezony vítězně. Pak bychom mohli jet k dalšímu zápasu v klidu,“ přeje si loučeňský lodivod Otakar Ottomanský. „Zda se nám to povede, to se teprve uvidí.“

Ovšem stejné plány mají i v Nymburce. „Na Loučeň jedeme s cílem ukázat naši sílu. Hlavně tu útočnou. Měli jsme problémy s obranou, ale už i defenziva se zlepšila. Určitě si nějaké body odvezeme a já se přikláním ke třem bodům,“ říká odhodlaně Karel Kovacs, vedoucí mužstva Polabanu.

Právě na útočnou sílu hostí jsou na Loučeni připraveni. „Větší sílu mají určitě v útoku než v obraně. A tomu musíme přizpůsobit taktiku,“ řekl loučeňský trenér.

V kádru Polabanu je několik zkušených hráčů, kteří prošli vyššími soutěžemi. „Kádr máme zkušený. I když si uvědomujeme, že utkání bude vypjaté. A těch derby bude v sezoně víc, což je dobře,“ dodal Kovacs.