Rezerva Polabanu otočila nepříznivý stav a vyhrála (ND 24.5.2009)

01.08.2009 07:38
 
Tuchoraz - Hráči Tuchorazi přivítali na svém trávníku ve 22. kole fotbalové I.B třídy skupiny C rezervu Polabanu Nymburk. Mírným favoritem před utkáním byl Nymburk, neboť se nacházel na čtvrté příčce tabulky. Papírové předpoklady se nakonec naplnily a hráči Polabanu zvítězili stejným poměrem jako v podzimním utkání, tedy 2:1.
Ilustrační foto

FC Tuchoraz – SK Polaban Nymburk B 1:2

Fotbalisté Nymburka se do svého soka pustili hned od začátku a vytvořili si několik slibných šancí. "Kdybychom v páté minutě vedli 2:0, tak se nikdo nemohl divit,“ řekl k úvodu utkání vedoucí Nymburka Karel Kovacs. Nedáš dostaneš. To platilo i v tomto případě. Hráči Polabanu své šance proměnit nedokázali a v 11. minutě přišel trest. Střední obránce Košvanec se nedohodl s gólmanem Havelkou a hlavou uklidil míč do vlastní branky. Poté, co se Tuchoraz dostala do vedení, se hra odehrávala spíše mezi oběma vápny bez větších brankových příležitostí. Až do 33. minuty, kdy domácí hráči kopali pokutový kop, který ovšem brankář Havelka chytil a skóre se neměnilo.

Druhý poločas začal aktivní hrou obou celků. "Do druhé půle jsme šli s úkolem vyrovnat, což se nám povedlo v 55. minutě. Vagenknecht dobře vypíchl míč domácímu hráči. Skvěle nahrál na Kápičku, který přehodil brankáře Tuchorazi,“ popsal branku Nymburka Kovacs. V 69. minutě rezerva Nymburka dokonala obrat v utkání. Jeřábek perfektně přihrál na Martínka, který už neměl problém akci gólově zakončit. Domácí už s výsledkem nic nedokázali udělat, a tak si rezerva Polabanu odvezla tři body. "Utkání bylo vyrovnané. My jsme nakonec měli více štěstí,“ byl skromný Kovacs.

"Vytvořili jsem si spoustu šancí, ale nedokázali jsme je proměnit. Když neproměníme pět jasných gólovek, tak nemůžeme chtít vyhrát. Navíc hráči se k utkání nepostavili, jak by měli,“ nebyl spokojen s výkonem domácích hráčů vedoucí Tuchorazi Roman Pěkný.

Branky: 11. vlastní Košvanec – 55. Kápička, 69. Martínek. Rozhodčí: Švejda. ŽK: 1:2. Diváci: 60. Poločas: 1:0.

Tuchoraz: M. Černý – Křen, J. Černý, Trnka, J. Pazderec (25. Šulc) – Novák (90. Dvořák), T. Černý, Nekolný, Šmejkal – P. Pazderec, Franek (60. Muťka).

Polaban Nymburk B: Havelka – Martinka, Grešula, Košvanec, Kubálek – Růžička, Vagenknecht, Kukla, Jeřábek (69. Prokop) – Soukal (46. Martínek, 85. Babic), Kápička.