Rezerva Polabanu zdolala v derby tým Sadské (ND 15.11.2008)

19.11.2008 19:45

Nymburk - I druhé okresní derby víkendu ve fotbalové I.B třídě vyznělo lépe pro domácí borce. Rezerva nymburského Polabanu, nováček soutěže, hostila na hřišti AFK Nymburk celek Sadské.

Polaban B – Sadská 3:0

Polaban dokráčel celkem k jasnému vítězství, i když obraz hry tomu příliš neodpovídal. Sadská se snažila hrát fotbal a Polaban dával góly. Těžil totiž hlavně z rychlých brejků.

Jako první se trefil brzy po rohu Kukla a na druhý gól čekali diváci až do druhého poločasu. A jeho úvod se povedl opět domácím, kteří po devíti minutách hry udeřili po střele Soukala podruhé. Také fotbalisté Sadské měli své příležitosti, ale většina jejich akcí končila na hranici pokutového území.

Hosté ale nesložili zbraně ani po druhém gólu nymburské rezervy a stále se snažila o korekci výsledku. Definitivní pojistku v podobě třetí branky dal domácím kanonýr Jaromír Martínek, který si tak připsal desátý zápas v poszimní sezoně.

Branky: 7. Kukla, 54. Soukal, 85. Martínek. Rozhodčí: Kynčl. ŽK: 3:3. Diváci: 100. Poločas: 1:0.

Polaban B: Havelka – Hájek (81. Poklop), Uhlíř, J. Grešula, Košvanec – R. Růžička, Vagenknecht, Kukla, Jeřábek (70. L. Růžička) – Martínek, Soukal (74. Fiala).

Sadská: Šrůta – Hnízdo, Šmejkal, Jirásek, Čapek – Lugmajer, Lukáš Svoboda, Nedbal, Telipský – Plot, Hrdlička.