V nejnižší krajské fotbalové soutěži startuje ve skupině C hned pět okresních zástupců (ND 26.3.2009)

06.04.2009 23:35

Nymbursko - Komu se podaří z I.B třídy a kdo naopak spadne? Tak na to si budeme muset počkat do června, kdy soutěž skončí. Nyní jsme na začátku jarních odvet a funkcionářům pěti okresních týmů v soutěži jsme položili tři stejné otázky.

 
Z okresního derby I.B třídy Polaban Nymburk B - Sadská (3:0)
Z okresního derby I.B třídy Polaban Nymburk B - Sadská (3:0)

 

1. Jaká byla zimní příprava a jak se vám dařilo v přípravných zápasech?
2. K jakým změnám v zimní přestávce ve vašem kádru došlo?
3. Jaké jsou vaše cíle pro jarní část sezony?

POLABAN NYMBURK B
Jaroslav Kukla – trenér

1. Příprava začala dobře, hned od začátku jsme měli vysokou účast na trénincích. Vydařilo se i soustředění, které tým absolvoval. Co se týká přípravných utkání, tak jsem spokojený, odehráli jsme spoustu kvalitních mačů. Radost mi kazí pouze zranění klíčových hráčů z konce přípravy.

2. Kádr zůstal pohromadě. Přišel pouze Martinec na hostování z AFK Nymburk.

3. Chceme udržet výkonnost z podzimní části, rádi bychom zůstali v horní polovině tabulky. Důležitý pro nás bude začátek.


SPORT. SDRUŽENÍ OSTRÁ
Jiří Dozorec – hrající trenér

1. Zimní příprava byla kvalitní, až na terény, odehráli jsme pouze jedno utkání na přírodní trávě. Celkově panuje spokojenost.

2. Příchody žádné. Odešel Baloun do Lysé a Holan se zatím nepřipojil k mužstvu z pracovních důvodů. Jinak mužstvo zůstalo pohromadě.

3. Cílem je udržet se ve středu tabulky, popřípadě poskočit o pár příček výš.

SLOVAN LYSÁ
Zdeněk Doležal – hrající trenér

1. U nás proběhla klasická zimní příprava. Na podmínky v těchto nižších soutěžích jsem spokojen. Oproti minulým sezonám jsem zaznamenal vyšší účast hráčů na trénincích. Se zápasy jsem spokojen.

2. Odešli oba Kapičkové, do Benátek se vrátil Pospíšil. Na hostování přišel Baloun a po dlouho trvajícím zranění se vrátili Zítka a Forejt. Do týmu se nám navíc podařilo zapracovat několik dorostenců.

3. Zlepšit hru na domácím hřišti a co nejdříve se odpoutat od pásma sestupu a hrát klidný střed tabulky.

AFK SADSKÁ
Jiří Kozák – trenér

1. Příprava nebyla taková, jak bych si představoval, hlavně z důvodu malé účasti hráčů na trénincích. Vedení zajistilo výbornou přípravu, když nás přihlásilo na zimní turnaj v Kostelci. Odehráli jsme tam spoustu kvalitních zápasů s výbornou kvalitou. Díky těmto zápasům mi také vykrystalizovala základní sestava.
2. Kádr zůstal pohromadě, nedošlo k žádným změnám. Farkaš a Hubáček pokračují ve svých hostováních v Semicích a Českém Brodě.

3. Jednoznačně se chceme udržet v I. B třídě, jiné cíle si neklademe.

FK LOUČEŇ
Otakar Ottomanský – trenér

1. Příprava byla tradiční. My na hory nejezdíme, trénujeme u nás na Loučeni nebo v Nymburce v tělocvičně, popřípadě na umělé trávě. Povedlo se nám umístit tréninky do pozdějších hodin a tudíž je účast na nich velká, což samozřejmě usnadňuje přípravu. Jen mě mrzí, že se nám letos nevyhýbají zranění, což před startem soutěže není ideální situace.

2. Odešel nám Bobek do Litole, který byl u nás na hostování. Je to pro nás škoda, protože jsme s ním počítali a on byl v dobré formě. Dále nám bude scházet L. Krupička, který má velké zdravotní potíže. Ještě nevíme, jestli nám na jaře bude schopen pomoci L. Tětek, který problémy se zády. Jako posila přišel Marek Radolf, který působil v ligové Plzni a v zahraničí, nyní je mu 32 let a mohl by nám hodně pomoci v útočné fázi. Těsně před startem jarní části jsou ještě v jednání dvě posily, o kterých se rozhodne v nejbližších dnech.

3. Vzhledem k postavení v tabulce je to jasné, chceme se zachránit. Se záchranou již máme zkušenosti. Určitě by to měla být výhoda, většina mužstva zůstala pohromadě a hráči už jsou na tuto situaci připraveni, protože si jí minulý rok mohli vyzkoušet.