Zima skončila, začíná jaro ... bez útoku ...

29.03.2010 22:51

Od posledního podzimního zápasu s Lysou uplynulo zhruba 130 dní, než jsme znovu nastoupili k mistrovskému utkání, tentokrát v Krnsku. Během tohoto časového úseku se mužstvo pravidelně scházelo, ve druhé třetině ledna začal tým trenerů Kukly a Honzáka pravidelně trénovat. Zimní příprava, jejíž nezbytnou součástí je pravidelné soustředění na horách, vyvrcholila několika sehranými přátelskými zápasy. Bohužel většinou s týmy, které nás vůbec neprověřily. Vyjímkou snad bylo utkání v rámci tréninku s A-týmem. Složení hráčů v těchto zápasech bylo především z hráčů, kteří odehráli podzimní část, byli jsme doplněni i několika dorostenci, z důvodu absence vypomohli i bývalí hráči A.Fiala či T.Friedel, z přespolních si zahráli Kalina ze Sán či P.Fiferna z Běrunic.

     Přesto přes všechno to vypadá či v jednu chvíli vypadalo, že tým do jarních odvet v I.B třídě vstoupí značně oslaben. Z pracovních důvodů nebude hrát M.Vagenknecht (měsíc přes startem soutěže se usadil v Chorvatsku), vypomůže jen v úvodních dvou kolech, kdy se na týden vrací do ČR; do Jestřábí Lhoty na Kolínsku přestoupil L.Růžička. Velkou starost budeme mít se složením útoku. P.Kápička předčasně ukončil hostování a vrací se zpět do Jíkve; J.Martínek do zimní přípravy vůbec nezásáh; nejlepší střelec A.Soukal vynechal polovinu zimní přípravy ... zatím se cítí na pouhých dvacet minut. Čtrnáct dní před startem soutěže byli zranění F.Martinka, M.Babic a M.Košvanec, kteří se prvního zápasu v Krnsku nezúčastnili. Jedinými plusovými hráči jsou P.Březina, který se v A-týmu neprosadil; F.Martinka, který podzimní část vynechal, nyní je však zraněn; po roce se vrací sedmatřicetiletý J.Uhlíř (v rámci zimní přípravy odehrál poslední přípravné utkání, stihl dva tréninky a odehrál celý zápas v Krnsku). Posledním hráčem, který by měl být příslibem, je J.Martinec, který přišel na hostování z AFK Nymburk. Tento hráč nám vypomohl k postupu z OP před dvěma lety, loni na jaře odehrál necelé dva zápasy (s Loučení 25 minut, s Lysou 70 minut). V prvním jarním zápasu v Krnsku nenastoupil ze zdravotních důvodů ...

              Příchody a odchody - změny oproti podzimní části

Přišli: Březina (A-tým), Uhlíř (nehrál rok), Martinka (nehrál půl roku), Martinec (AFK Nymburk)

Odešli: Kápička (ukončil hostování z Jíkve), L.Růžička (přestup Jestřábí Lhota), Vagenkencht (pracovně v Chorvatsku), Martínek (nezapojil se do přípravy)

Zraněni: BabicKošvanec, Martinka